Ford: Λύσεις ουσίας για τη φόρτιση PHEV και BEV μοντέλων

Ford: Λύσεις ουσίας για τη φόρτιση PHEV και BEV μοντέλων

Κώστας Παστρίμας
Ford: Λύσεις ουσίας για τη φόρτιση PHEV και BEV μοντέλων
Η Ford προσφέρει προϊόντα και τεχνολογίες υποστήριξης της φόρτισης ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων της.

Η Ford διαθέτει ήδη μια δυνατή γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων ακολουθώντας το πλάνο της για ένα βιώσιμο, αθόρυβο και καθαρό μέλλον στη μετακίνηση. Μοντέλα όπως το Kuga PHEV, Explorer PHEV, αλλά και τα ηλεκτρικά Mustang Mach-E και E-Transit έχουν δημιουργήσει τη βάση για ακόμα περισσότερα και αποδοτικότερα μοντέλα τα επόμενα χρόνια.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί την Ford - και όλες οι εταιρείες - είναι το θέμα της φόρτισης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της η Ford έχει εξελίξει μια πλούσια γκάμα τεχνολογιών και προϊόντων που έρχονται σε συνδυασμό να υποστηρίξουν ιδανικά τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας των PHEV και BEV οχημάτων της. Ένα από αυτά είναι η φόρτιση εν κινήσει η οποία λειτουργεί με συστήματα ανάκτησης ενέργειας.

Ford

Τα πλεονεκτήματα της φόρτισης εν κινήσει μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας δεν περιορίζονται μόνο στην αύξηση της αποδοτικότητας, της αυτονομίας, και τη βελτιστοποίηση της επιβράδυνσης, αλλά επεκτείνονται και σε άλλους τομείς, όπως η ευκολία οδήγησης στην πόλη και η αισθητή μείωση της φθοράς των συμβατικών φρένων τριβής, καθώς τα αυτοκίνητα επιβραδύνουν σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρικό τους κινητήρα που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως γεννήτρια.

Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι η φόρτιση του αυτοκινήτου στο σπίτι. Είναι ο πιο απλός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το αυτοκίνητό σας είναι έτοιμο όποτε το χρειαστείτε. Η Ford προσφέρει και το σύστημα Ford Connected Wallbox. Πρόκειται για έναν επιτοίχιο φορτιστή ο οποίος προσφέρει ταχύτερους χρόνους φόρτισης με εύκολο και ασφαλή τρόπο. Οι ταχυφορτιστές της Ford είναι διαθέσιμοι με ισχύ 7,36kW/32Ah για μονοφασική παροχή, 11kW για τριφασική παροχή και 22kW για βιομηχανική πρίζα.

Ford

Στην περίπτωση των 22kW η συσκευή είναι φορητή, εύκολη στη χρήση, υψηλής απόδοσης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού - από δημόσιους σταθμούς μέχρι οικιακές πρίζες - και διαθέτει πολλά προαιρετικά έξυπνα χαρακτηριστικά κάνοντας κάθε παροχή ρεύματος προσβάσιμη για το ηλεκτροκίνητο σας Ford. Με μήκος καλωδίου 5 μέτρα μπορεί να παρέχει όλα όσα χρειάζεστε, λειτουργώντας μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου που διαθέτει πολλές δυνατότητες παρακολούθησης και ρύθμισης.

Η πλέον κλασική μορφή φόρτισης είναι σε δημόσιο σταθμό φόρτισης και η Ford προσφέρει ειδικά καλώδια για να μπορεί το κάθε μοντέλα να φορτιστεί με κάθε τρόπο. Αυτή τη στιγμή η Ford, απαριθμεί πανευρωπαϊκά πάνω από 300.000 φορτιστές, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι φορτιστές ταχείας φόρτισης του δικτύου IONITY. Στην Ελλάδα το δίκτυο Blue Oval Charge Network απαριθμεί ήδη πάνω από 300 φορτιστές, ενώ υποστηρίζει όλους τους δημόσιους φορτιστές που έχουν ενεργοποιημένο το Roaming, πράγμα που σημαίνει πως αυτοί είναι «ορατοί» μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο τύπου smartphone. Η εφαρμογή FordPass προσφέρει πρωτοποριακές λειτουργίες και δυνατότητες όπως εντοπιστή σταθμού φόρτισης, ιστορικό φόρτισης και τιμολογιακή πολιτική του κάθε σταθμού.

Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!