Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Νέος σταθμός φόρτισης 10 θέσεων στο κέντρο της Αθήνας

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Νέος σταθμός φόρτισης 10 θέσεων στο κέντρο της Αθήνας
Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια έθεσε σε λειτουργία έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αθήνα.

Με τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη να αυξάνονται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τους σταθμούς φόρτισης, πρέπει να καλυφθεί μεγάλη απόσταση. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, λειτουργούν σήμερα 1.746 σημεία φόρτισης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ ο στόχος για το 2030 είναι οι 25.000 φορτιστές πανελλαδικά.

Ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα άνοιξε στο πάρκινγκ του Μεγάρου Μουσικής, σε συνεργασία με τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια. Συνολικά τοποθετήθηκαν 10 θέσεις φόρτισης, στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του Μεγάρου (δεύτερο επίπεδο - Ρ2), με την φόρτιση να παρέχεται δωρεάν κατά τους τρεις πρώτους μήνες (έως και τον Οκτώβριο). Ο σταθμός φόρτισης εξυπηρετεί τόσο τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους του Μεγάρου Μουσικής, αλλά και όσους σταθμεύουν στο πάρκινγκ. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί είναι εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) – ονομαστικής ισχύος 22 kW.

Το φθινόπωρο η εφαρμογή σε κινητά για όλους τους σταθμούς φόρτισης στην Ελλάδα

Το έργο περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εργασίες για την εγκατάσταση και τη σύνδεση των σταθμών με την υφιστάμενη υποδομή του Μεγάρου και την εφαρμογή ElpeFuture ChargenGo για την εύκολη εξυπηρέτηση των χρηστών και, φυσικά, πληροί όλες τις προβλεπόμενες διεθνείς και ελληνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις ασφαλείας. Με την ένταξή τους στο δίκτυο σταθμών φόρτισης ElpeFuture ChargenGo, οι διαθέσιμες θέσεις στο Μέγαρο θα εμφανίζονται online στην εφαρμογή κινητού. Οι τιμές ορίζονται σύμφωνα με το τιμολόγιο της ElpeFuture ChargenGo, με τη χρέωση να ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου 2022.

σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

«Ο ενεργειακός μετασχηματισμός βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής του Ομίλου ΕΛΠΕ για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Διευκολύνουμε, εμπράκτως, την εθνική προσπάθεια για μια δίκαιη μετάβαση και υποστηρίζουμε τις εναλλακτικές μορφές κινητικότητας, μέσα και έξω από τον αστικό ιστό. Η συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής, που αποτελεί τοπόσημο Πολιτισμού για τη χώρα μας, συμβαδίζει με την ξεκάθαρη βούληση της ElpeFuture να ηγηθεί στον τομέα των υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και προσφέροντας στον Έλληνα καταναλωτή πρωτοποριακά προϊόντα και καινοτόμες “πράσινες” υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες του. Η εποχή της ηλεκτροκίνησης είναι ήδη εδώ και μας εμπνέει όλους», ανέφερε ο Σπύρος Κιαρτζής, Διευθύνων Σύμβουλος της ElpeFuture και Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

«Το Μέγαρο προσφέρει τους χώρους του για τη δημιουργία του μεγαλύτερου κέντρου φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο την πρόθεσή του να συνεισφέρει έμπρακτα τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματός του συνολικά, όσο και στην εξυπηρέτηση και ενθάρρυνση των επισκεπτών του να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα λιγότερο ενεργοβόρα και περισσότερο οικολογικά», δήλωσε ο Νίκος Πιμπλής, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!