Daytona by Zontes: Ταξίδι για όλους με το νέο 350 X2

Κώστας Παστρίμας
Daytona by Zontes: Ταξίδι για όλους με το νέο 350 X2
Με βάση τον καινούριο κινητήρα  της Zontes η Daytona παρουσιάζει ένα νέο τουριστικό μοντέλο.

Η Daytona by Zontes μας παρουσίασε πριν από μερικές εβδομάδες τη νέα σειρά μοτοσικλετών με τον μεγαλύτερο κινητήρα 350 κ.εκ. Ένα από τα μοντέλα που ξεχωρίζουν είναι το 350 X2 το οποίο απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να κάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις με στυλ και σπορ ανησυχίες. Η μοτοσικλέτα ακολουθεί τη σχεδιαστική δομή των μοτοσικλετών της κατηγορίας τουρισμού έχοντας καλή προστασία από τα στοιχεία της φύσης, μεγάλο φέρινγκ και άνετη θέση οδήγησης.

Ο κινητήρας του 350 Χ2 είναι ο καινούριος μονοκύλινδρος των 348 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 39,5 ίππους και 32,8Nm ροπής. Ο ψεκασμός προέρχεται από την τελευταία γενιά ψεκασμών της Bosch, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Το σημαντικό στην εργονομία είναι ότι τα λεβιέ του πίσω φρένου είναι ρυθμιζόμενα σε τρεις θέσεις προκειμένου ο αναβάτης να βρει την κατάλληλη θέση οδήγησης που προτιμά. Ο κινητήρας διαθέτει νέα μονάδα ECU με δύο χαρτογραφήσεις ECO και Sport, ενώ καινούρια είναι η σχεδίαση της εξάτμισης.

Daytona

Στις αναρτήσεις συναντάμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι της KYB εμπρός 43mm και ένα μονό αμορτισέρ πίσω διαμέτρου 52mm οι οποίες προσφέρουν σπορ συμπεριφορά αλλά και άνεση στο ταξίδι ακόμα και με φορτίο. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 320mm εμπρός με δαγκάνα 4πίστονη της J.Juan και έναν δίσκο 265mm πίσω με ABS. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών χυτοί από ελαφρύ κράμα αλουμινίου, ενώ το βάρος της μοτοσικλέτας φτάνει τα 185 κιλά γεμάτο.

Daytona

Πολύ δυνατός είναι ο εξοπλισμός της 350 X2 ο οποίος κάνει τη ζωή του αναβάτη εύκολη στις μεγάλες αποστάσεις. Διαθέτει σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί GEN 2.5, έγχρωμη οθόνη TFT με πλούσιες πληροφορίες και σύστημα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth, κρυφό φωτισμό στους διακόπτες, δύο θύρες φόρτισης USB, ρυθμιζόμενη ζελατίνα και LED φωτιστικά σώματα.

Το Daytona by Zontes 350 X2 μπορείτε να το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε. στην τιμή των 4.695 ευρώ.

Daytona

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!