Δυναμική είσοδος της Suzuki στα 125

Κώστας Παστρίμας
Δυναμική είσοδος της Suzuki στα 125
Δύο πολύ σημαντικά scooter παρουσίασε η Suzuki στην δημοφιλή κατηγορία των 125 κ.εκ.

Η Suzuki ετοιμάζει τη δική της απάντηση στην δημοφιλέστατη κατηγορία 125 κ.εκ. με δύο πρακτικά και ποιοτικά scooter. Πρόκειται για τα Address 125 και Avenis 125 τα οποία αποτελούν ιδανικές λύσεις αστικής μετακίνησης με γνώμονα την οικονομία, τη χρηστικότητα και φυσικά την ποιότητα κατασκευής της Suzuki.

Το Address 125 λανσαρίστηκε πρώτη φορά στην αγορά της Ινδίας και αμέσως έγινε best seller με περισσότερες από 7 εκατομμύρια πωλήσεις από το 2007. Το ικανό scooter διαθέτει κινητήρα μονοκύλινδρο, αερόψυκτο, 124 κ.εκ. με τεχνολογία Suzuki Eco Performance η οποία βελτιώνει τη διαχείριση καυσίμου για οικονομία και αποτελεσματικότητα.

suzuki

Είναι εξοπλισμένο με LED φωτιστικά σώματα κάθετης διάταξης με δυνατό φωτισμό για βελτιωμένη ορατότητα, ενώ τα όργανα αποτελούνται από ένα ψηφιακό πάνελ και ένα αναλογικό ταχύμετρο. Μάλιστα, στην οθόνη μπορεί να ενημερώνεται ο αναβάτης για το πόσο οικονομικά οδηγεί μέσω του Suzuki Eco Drive. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι αρκετά μεγάλος κάτω από τη σέλα, ενώ το επίπεδο πάτωμα προσθέτει πόντους στην πρακτικότητα. Το βάρος του scooter είναι στα 105 κιλά και οι τροχοί είναι 12 ιντσών εμπρός και 10 ιντσών πίσω.

suzuki

Στην περίπτωση του Avenis 125 συναντάμε το ίδιο μηχανικό σύνολο, το οποίο προσφέρει οικονομία και ποιότητα λειτουργίας. Η απόδοσή του είναι 8,7 ίπποι και 10 Nm ροπής με την κατανάλωση να βρίσκεται κάτω από τα 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα σύμφωνα με την Suzuki. Η μετάδοση γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT, ενώ το βάρος εδώ είναι στα 107 κιλά. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα συναντάμε έναν δίσκο εμπρός και ταμπούρο πίσω. Το Avenis 125 διαθέτει USB θύρα φόρτισης και εσωτερικό γάντζο (όπως και το Address 125).

Τα νέα scooter της Suzuki αναμένονται τον Οκτώβριο του 2022 στην Ευρώπη με τις τιμές μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Μπορούμε όμως να εικάσουμε ότι θα κυμαίνονται από 2.500-3.000 ευρώ.

suzuki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!