Αποχωρεί από το MotoGP ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αποχωρεί από το MotoGP ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο (vid)
Ο Ιταλός αναβάτης αποφάσισε στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν του 2022 να εγκαταλείψει για δεύτερη φορά το MotoGP.

Στο τέλος του 2020 ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο πρωτάθλημα MotoGP του 2021 καθώς η Ducati δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο. Εκείνη την εποχή ο Ιταλός αναβάτης δεν βρήκε κάποια ενδιαφέρουσα θέση στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να προτιμήσει να χάσει μια χρονιά, τη στιγμή μάλιστα που είχε τερματίσει στην 2η θέση πίσω από τον Μάρκ Μάρκεθ για τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Ο «Dovi» στο μέσο του 2021 έκανε μερικές δοκιμές με την ομάδα της Aprilia από την οποία είχε και πρόταση να αγωνιστεί το 2022, ωστόσο δέχτηκε τελικά την πρόταση της Yamaha να ολοκληρώσει τη χρονιά με την ομάδα της RNF. Το 2022 τα πράγματα είναι δραματικά για τον Ιταλό αναβάτη ο οποίος έχει μαζέψει μόλις 4 βαθμούς στους 11 πρώτους αγώνες. Δεν είναι ανταγωνιστικός, δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες με αποτέλεσμα να μην ευχαριστιέται την οδήγηση.

dovizioso

Αυτός είναι ο λόγος ο οποίος οδήγησε τον Ντοβιτσιόζο στο να αποφασίσει να μη συνεχίσει στο MotoGP το 2023. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο 36χρονος αναβάτης αποχωρεί από το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας και πλέον θα αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ένα σενάριο είναι να μετακομίσει στα WSBK (Superbike) με την ομάδα της Ducati, ή να ακολουθεί το δρόμο του motocross που τόσο αγαπάει. Αν πάλι όλα πάνε στραβά, ο Ντοβιτσιόζο δεν έχει πρόβλημα να σταματήσει οριστικά τους αγώνες.

dovizioso

Ο Ιταλός αναβάτης της Yamaha σχολίασε: «Σίγουρα δεν θα αγωνιστώ το 2023 στο MotoGP. Πάντα έλεγα ότι αν δεν είμαι ανταγωνιστικός, δεν θα συνεχίσω. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος, ιδιαίτερα έπειτα από 20 χρόνια. Ποτέ δεν προσπάθησα να βρω μια θέση για την επόμενη χρονιά. Είμαι χαλαρός με την απόφασή μου. Ήδη είχα μισή χρονιά εκτός δράσης και δοκίμασα την απόσυρση, είμαι εντάξει με αυτό».

Η σειρά Undaunted για τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!