Formula 1: Δεν το κουνάει ρούπι από τη McLaren o Ρικάρντο

Formula 1: Δεν το κουνάει ρούπι από τη McLaren o Ρικάρντο
O Αυστραλός οδηγός της McLaren ξεκαθάρισε μέσω social media πως σκοπεύει να τηρήσει τους όρους του συμβολαίου του με τη Βρετανική ομάδα.

Κανένας δεν περίμενε πως ο Ντάνιελ Ρικάρντο, ένας εκ των πιο καταξιωμένων οδηγών στη Formula 1 θα είχε τόσες δυσκολίες στην προσαρμογή του στη McLaren. Το 2021 κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα στην Ιταλία, όμως η απόδοσή του ήταν κατώτερη των περιστάσεων και παρά το γεγονός πως οι κανονισμοί άλλαξαν εφέτος, ο Αυστραλός είναι σταθερά απογοητευτικός στα αποτελέσματά του.

Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και στη βαθμολογία, μιας και ο teammate του, Λάντο Νόρις έχει μαζέψει συνολικά 64 βαθμούς, ενώ ο ίδιος μόλις 17. Όλα αυτά, μέσα σε 11 αγώνες στο 2022. Όπως είναι λογικό οι φήμες σχετικά με το μέλλον του όχι μόνο στη McLaren αλλά και στη Formula 1 γενικότερα, είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Ακόμη περισσότερο λάδι έριξε στη φωτιά, το διήμερο τεστ της βρετανικής ομάδας που πραγματοποιήθηκε στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας με τον αστέρα του Indycar, Κόλτον Χέρτα.

Με τις φήμες να τον περιτριγυρίζουν, ο Ρικάρντο προχώρησε σε ανακοίνωση μέσω social media, στην οποία τόνισε τη δίψα του για διάκριση.

«Υπάρχουν πολλές φήμες για το μέλλον μου στη Formula 1, αλλά θέλω να το ακούσετε από εμένα. Είμαι προσηλωμένος στη McLaren μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς και δεν θα αποχωρήσω από το σπορ. Δεν είναι εύκολο, αλλά ποιος το θέλει να είναι εύκολο; Δουλεύω σκληρά με την ομάδα για να κάνουμε βελτιώσεις και να φέρουμε το μονοθέσιο πίσω στην κορυφή, εκεί όπου ανήκει. Το θέλω περισσότερο από ποτέ. Τα λέμε στο Λε Καστελέ. Ντάνιελ».

Πρόσφατα, ο CEO της McLaren, Ζακ Μπράουν στήριξε τον οδηγό του παρά τα μέτρια αποτελέσματα και εξήγησε πως οι σχέσεις του με τον ίδιο και την ομάδα είναι εξαιρετικές.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!