Formula 1: Η McLaren πιστεύει ακόμα στον Ρικάρντο

Formula 1: Η McLaren πιστεύει ακόμα στον Ρικάρντο
Οι σχέσεις του Αυστραλού με τη McLaren είναι πολύ καλές, αναφέρει ο Αμερικανός CEO της ομάδας, παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει αρκετές φήμες σχετικά με το μέλλον του Ντάνιελ Ρικάρντο στη McLaren - φήμες που μάλιστα αφορούν την επόμενη μάλιστα σεζόν. Ο Αυστραλός έχει συμβόλαιο και για το 2023, όμως η απόδοσή του μέχρι τώρα στη φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα απογοητευτική.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο CEO της McLaren, Ζακ Μπράουν, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη θέση του Αυστραλού μελλοντικά στην ομάδα. Αφορμή ήταν οι άσχημες εμφανίσεις του Ρικάρντο, όμως στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστρίας, ο Αμερικανός θέλησε να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ισχύει.

«Δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εντός της ομάδας. Είχαμε δείπνο στο Λονδίνο λίγο μετά τις δηλώσεις που είχα κάνει. Ανταλλάσσουμε μηνύματα πολύ συχνά. Κάποιος με ρώτησε κάτι και έδωσα την ειλικρινή μου απάντηση. Την ίδια απάντηση θα έδινε και ο Ντάνιελ, η οποία είναι πως δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε. Από την άλλη, αν έλεγα πως είμαι ευχαριστημένος κάποιος θα αναρωτιόταν γιατί είμαι χαρούμενος με τη 12η θέση. Ήμουν απλά ειλικρινής. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πιστεύουμε πως μπορεί να κερδίσει ξανά. Δεν είναι πως δεν κάνουμε προσπάθεια, το αντίθετο μάλιστα. Πιστεύω πως θα κερδίσει περισσότερους αγώνες για εμάς. Αλλά με δεδομένο το βιογραφικό του, περιμένουμε να είναι κοντά σε απόδοση με τον Λάντο, είτε να είναι μπροστά είτε ακριβώς πίσω του», ανέφερε ο Μπράουν στο Fox Sports.

Ντάνιελ Ρικάρντο

Επιπλέον, τόνισε την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του, μαζί με τον Ρικάρντο, ώστε ο Αυστραλός να επιστρέψει στις επιδόσεις που τον είχαμε συνηθίσει. Μάλιστα μετά τα σχόλιά του, ήταν μπροστά από τον Νόρις στο GP Αζερμπαϊτζάν: «Μάλλον πρέπει να το κάνω πιο συχνά! Οπότε μάλλον υπάρχει κάτι που ανάβει μια φλόγα μέσα του. Λατρεύουμε να δουλεύουμε μαζί του και αγαπά την ομάδα. Έχουμε δει πως αν του δώσουμε ένα μονοθέσιο που είναι ικανό να κερδίσει, μπορεί να το κάνει. Όπως έχει πει, πέρυσι δεν είχε καλή σεζόν αλλά και πάλι κέρδισε αγώνα. Πρέπει να βρούμε τρόπο να ξεκλειδώσουμε την ταχύτητά του, να του δώσουμε ένα μονοθέσιο με το οποίο θα είναι άνετος. Έχουμε μία φοβερή σχέση».

Μετά από 11 αγώνες στο 2022, η McLaren βρίσκεται στην 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και ισοβαθμεί με την Alpine, έχοντας 81 βαθμούς.

Την ίδια ώρα, η βρετανική ομάδα βρέθηκε στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας με το μονοθέσιο του 2021, για ένα διήμερο δοκιμών με τον σταρ του Indycar και οδηγό εξέλιξής της, Κόλτον Χέρτα. Οδηγό που φημολογείται πως θα διαδεχθεί τον Ρικιάρντο όταν αυτός αποχωρήσει από το Ουόκινγκ.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!