Formula 1: Οι διδαχές του Αλόνσο στα 320 χλμ/ώρα (vid)

Formula 1: Οι διδαχές του Αλόνσο στα 320 χλμ/ώρα (vid)
O οδηγός της Alpine έκανε αυστηρές συστάσεις σε αντίπαλό του ενώ ήταν με τέρμα γκάζι!

Μπορεί να μη βρέθηκε σε σημείο να διεκδικήσει νίκη ή μία θέση στο βάθρο, όμως ο Φερνάντο Αλόνσο μας χάρισε άλλη μία εντυπωσιακή παράσταση στο Grand Prix της Αυστρίας.

Ο 40χρονος εκκίνησε από την ουρά μετά την επιλογή της Alpine να αλλάξει υβριδική μηχανή στην A522 μετά τα προβλήματα του Σαββάτου αλλά παρ’ όλα αυτά, το πέσιμο της καρό σημαίας μετά από 71 γύρους μάχης στο οροπέδιο του Σπίλμπεργκ, τον βρήκε δέκατο!

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2005, 2006) κατάφερε για μία ακόμα φορά, να πάρει κάτι -έστω ένα βαθμό- από ένα αγώνα που φάνταζε εξ αρχής χαμένος. Αυτή λοιπόν ήταν η πρώτη… πράξη της παράστασής του.

Φερνάντο Αλόνσο

Η δεύτερη ήρθε στην πορεία αναρρίχησής του στην κατάταξη και συγκεκριμένα στη μάχη με τον Γιούκι Τσουνόντα. Ο 22χρονος προσπάθησε υπέρ το δέον να υπερασπιστεί τη θέση του, ουσιαστικά ωθώντας με την AlphaTauri AT03 τον Alonso στο γρασίδι.

Εκνευρισμένος ο πολύπειρος οδηγός από το Οβιέδο, ύψωσε το δείκτη το δεξιού του χεριού το οποίο πήρε από το τιμόνι και με μία χαρακτηριστική κίνηση, τόνισε στον άπειρο Ιάπωνα πως αυτό δεν πρέπει να το κάνει ξανά.

Όλα αυτά, στο κατηφορικό κομμάτι μετά τη στροφή 3 του Red Bull Ring, όπου τα μονοθέσια προλαβαίνουν να αγγίξουν ταχύτητες της τάξης των 300+ χιλιομέτρων πριν τα φρένα για τη δεξιά στροφή 4. Κι όμως, ο Αλόνσο το έκανε λες και ήταν σταματημένος στο φανάρι!

Φωτογραφίες: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!