Ιταλική F4: Ο Μαρκογιάννης αναλύει τις μάχες της Βαλελούνγκα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ιταλική F4: Ο Μαρκογιάννης αναλύει τις μάχες της Βαλελούνγκα (vid)
O 17χρονος οδηγός που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε αυτό τον ανταγωνιστικό θεσμό, περιγράφει τους αγώνες του στην ιταλική πίστα.

Το πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth συνεχίστηκε με τρεις συναρπαστικούς αγώνες στο Autodromo Vallelunga Piero Taruffi, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου της σεζόν του 2022. Αυτή ήταν και η δεύτερη φετινή συμμετοχή του Έλληνα οδηγού, Τζώρτζη Μαρκογιάννη.

Ο 17χρονος που έχασε τους δύο πρώτους γύρους της σεζόν λόγω των σχολικών υποχρεώσεων και των Πανελληνίων Εξετάσεων, έκανε ντεμπούτο φέτος στο θρυλικό Σπα και επέστρεψε πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της CRAM Motorsport, για ένα ακόμα αγωνιστικό διήμερο διαρκούς αναρρίχησης. Αυτή τη φορά στη γνώριμη για εκείνον πίστα της Ρώμης.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Αγώνας #1

Grid: 30, Δεν τερμάτισε
«Ο πρώτος αγώνας ήταν μάλλον απογοητευτικός, καθώς παρά την εξαιρετική εκκίνηση και το γεγονός ότι κέρδισα περίπου 10 θέσεις στον πρώτο γύρο, αστάθειες στο μονοθέσιο οδήγησαν στην σταδιακή πτώση στην κατάταξη, ενώ ο αγώνας μου έληξε πρόωρα, με μια ατυχή έξοδο από την οποία δεν μπόρεσα να συνεχίσω».

Αγώνας #2

Grid: 32, Τερματισμός: 22
«Η ακατάπαυστη προσπάθεια και η προσήλωση στον στόχο έδειξαν να ανταμείβονται περισσότερο στον δεύτερο αγώνα, όπου πάλι εκκινώντας ταχύτερα από τους οδηγούς που είχα γύρω μου στο grid και εκμεταλλευόμενος τις μάχες άλλων, κατόρθωσα να αναρριχηθώ από την 32η θέση της εκκίνησης, στην 23η θέση στον τερματισμό. Μάλιστα, μία ποινή σε συναθλητή μου μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, με ανέβασε 22ο. Η ταχύτητα και ο ρυθμός αγώνα ήταν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τον πρώτο αγώνα».

Αγώνας #3

Grid: 32, Τερματισμός: 22 (έλαβε ποινή 5sec που τον έριξε 27ο)
«Στην τρίτη και τελευταία μάχη του τριημέρου, το ελαφρύ προβάδισμα που είχα στα ελαστικά λόγω της εγκατάλειψης στον πρώτο αγώνα μου επέτρεψε να κάνω άλλη μια εξαιρετική εκκίνηση, κερδίζοντας πολλές θέσεις. Ακολούθησαν συνεχείς μονομαχίες, άλλοτε βρισκόμουν στην επίθεση κι άλλοτε έπαιζα άμυνα, πράγμα που συνεχίστηκε μέχρι και την καρό σημαία. Ενώ τερμάτισα πάλι στην 23η θέση, δέχτηκα ποινή 5 δευτερολέπτων για ένα αμφισβητούμενο συμβάν και κατέληξα 27ος στην κατάταξη».

Ο επόμενος αγώνας της Ιταλικής F4, είναι στις 9-11 Σεπτεμβρίου, στο Red Bull Ring της Αυστρίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!