Formula 1: «Πάχυνε» πάλι η Red Bull RB18;

Formula 1: «Πάχυνε» πάλι η Red Bull RB18;
H αυστριακή ομάδα δεν μπορεί να εξηγήσει την υπεροχή της Scuderia Ferrari στο ρυθμό αγώνα, ενώ οι φήμες για αύξηση βάρους της RB18 κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Στον αγώνα της Formula 1 στην Αυστρία είδαμε τη Scuderia Ferrari να έχει καθαρά την υπεροχή σε ρυθμό αγώνα έναντι της Red Bull Racing, με τον Σαρλ Λεκλέρ να της χαρίζει την τέταρτη νίκη στο 2022. Μάλιστα για να το κάνει αυτό, έπρεπε να προσπεράσει τρεις φορές τον Μαξ Φερστάπεν στην πίστα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει συχνά.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing είχε έντονη φθορά στα ελαστικά του, κάτι το οποίο δεν περίμενε πριν την εκκίνηση. Αυτό φαίνεται πως έπιασε απροετοίμαστη την αυστριακή ομάδα, με τον σύμβουλο της Red Bull σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, να δηλώνει έκπληκτος με τα προβλήματα της RB18.

«Ήταν πολύ παράξενο. Τα τρία πρώτα σετ ελαστικών είχαν τρομερή φθορά. Δεν μπορούσαμε να το εξηγήσουμε αυτό. Το αστείο είναι πως στο τελευταίο σετ ήμασταν και πάλι γρήγοροι. Δεν υπήρχε τίποτα λάθος με το μονοθέσιο αλλά με τα ελαστικά και τις υψηλές τους θερμοκρασίες. Βέβαια περιορίσαμε τη ζημιά. Η Ferrari είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς όλη τη χρονιά. Δεν ανησυχούμε όμως, δεν είναι πως χάσαμε ξαφνικά το πρωτάθλημα στην Αυστρία», ανέφερε ο Αυστριακός στη De Telegraaf.

Μαξ Φερστάπεν

Τα πράγματα όμως ίσως δεν είναι τόσο ρόδινα για τη Red Bull Racing. Όπως αναφέρει το AMuS, η RB18 ενδέχεται να έχει υποστεί αύξηση στο συνολικό της βάρος λόγω των αναβαθμίσεων που έχει φέρει στους τελευταίους αγώνες.

Μάλιστα το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως το μονοθέσιο είναι μέχρι και 10 κιλά πάνω από το κατώτατο όριο βάρους. Επιπλέον φαίνεται πως οι μηχανικοί της αυστριακής ομάδας ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι με τη συμπεριφορά της RB18. Μία πρώτη εξήγηση που δίνουν είναι πως το γεμάτο φορτίο καυσίμου, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η βροχή που καθάρισε την πίστα έπαιξαν ρόλο στα προβλήματα της Red Bull Racing.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!