Formula 1, Αυστρία: H Ferrari βρήκε απαντήσεις στο πρόβλημα του Λεκλέρ

Formula 1, Αυστρία: H Ferrari βρήκε απαντήσεις στο πρόβλημα του Λεκλέρ
Η ιταλική ομάδα ανακάλυψε τι προκάλεσε το πρόβλημα στο μονοθέσιο του Σαρλ Λεκλέρ, που τρόμαξε πως θα έχανε τη νίκη στο Σπίλμπεργκ.

Το Grand Prix Αυστρίας ήταν ακόμη ένας αγώνας όπου η Scuderia Ferrari καρδιοχτύπησε, αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα. Η αξιοπιστία της «χτύπησε την πόρτα» για ακόμη μία φορά και σίγουρα στο Red Bull Ring της κόστισε το 1-2.

Το πρώτο πρόβλημα ήταν η εγκατάλειψη του Κάρλος Σάινθ στον 57ο γύρο, με την F1-75 του Ισπανού να παίρνει φωτιά όταν παρέδωσε πνεύμα ο κινητήρας. Το δεύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στους τελευταίους γύρους, όταν με το πεντάλ του γκαζιού στο μονοθέσιο του Σαρλ Λεκλέρ να κολλά στο 30% της διαδρομής όταν ο Μονεγάσκος σήκωνε το πόδι. Ευτυχώς όμως για τον ίδιο, κατάφερε να το διαχειριστεί και έφτασε στην τρίτη του νίκη στο 2022.

H Ιταλική ομάδα έκανε ενδελεχή έρευνα για το πρόβλημα στο μονοθέσιο του Μονεγάσκου, με τον επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, να μιλάει για την ρίζα του... κακού.

«Πρέπει να το επιβεβαιώσουμε (σ.σ. πίσω στο εργοστάσιο), αλλά αυτό που άκουσα είναι πως το πρόβλημα ήταν μηχανικό κι όχι ηλεκτρικό. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε ο Ιταλός μετά το τέλος του GP Αυστρίας.

Επιπλέον ο Μπινότο μίλησε για την απόδοση του μονοθεσίου της Ferrari και σύγκρινε την απόδοση της ομάδας του με εκείνη της Red Bull Red Bull Racing: «Πιστεύω από πλευράς απόλυτης ταχύτητας, είμαστε πολύ κοντά και αυτό φαίνεται από την απόδοση στις κατατακτήριες. Δεν πιστεύω πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο μονοθέσια. Στην Αυστρία η βασική διαφορά ήταν στη φθορά των ελαστικών. Από τον Αγώνα Sprint είχαμε ένα πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα. Αυτό ήταν πιο εμφανές στον αγώνα, διότι ασκήσαμε πίεση στον Μαξ στην αρχή του αγώνα και τον ωθήσαμε στο να έχει πιο γρήγορο ρυθμό και έφθειρε γρήγορα τα ελαστικά του».

Το πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού προστέθηκε στη μακροσκελή λίστα με τα θέματα αξιοπιστίας της Ferrari μέσα στο 2022. Το θετικό για την ιταλική ομάδα είναι πως και στον επόμενο αγώνα στη Γαλλία, η φθορά των ελαστικών αναμένεται να παίξει -όπως και πέρυσι- σημαντικό ρόλο..

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!