Formula 1, Αυστρία: Αυτό είναι το grid του αγώνα

Κώστας Παστρίμας
Formula 1, Αυστρία: Αυτό είναι το grid του αγώνα
Η σειρά εκκίνησης καθορίστηκε από τα αποτελέσματα του Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου.

Στην Αυστρία, για δεύτερη φορά στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, είχαμε Αγώνα Σπριντ το Σάββατο, πριν από το γκραν πρι, και η κατάταξη του οποίου καθόρισε τη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής. Μέσα στην έδρα της Red Bull, ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να κερδίσει με σχετική άνεση και να εξασφαλίσει την εκκίνηση από την πρώτη θέση στον αγώνα.

Δίπλα του στην πρώτη σειρά θα έχει το Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari, ο οποίος έδειξε αρκετά μαχητικός στο σπριντ του Σαββάτου. Από την 3η θέση θα εκκινήσει ο Κάρλος Σάινθ με την άλλη Ferrari και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε πώς θα εξελιχθεί η μάχη ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Scuderia και πώς θα τη διαχειριστεί η ομάδα.

Ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes AMG θα βρίσκεται στην 4η θέση της εκκίνησης, δίπλα στον Σάινθ. O Σέρχιο Πέρεζ με την άλλη Red Bull, που κέρδισε πολλές θέσεις το Σάββατο, θα ξεκινήσει από την 5η θέση και ο Εστεμπάν Οκόν της Alpine θα είναι 6ος. Ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas θα βρίσκεται στην 7η θέση και θα δώσει μάχη για να παραμείνει μέσα στη βαθμολογούμενη 10άδα ενώ από την 8η θέση θα εκκινήσει ο Λούις Χάμιλτον με την άλλη Mercedes. Οι Μικ Σουμάχερ και Λάντο Νόρις συμπληρώνουν την 5η σειρά της εκκίνησης.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 4:00 μ.μ. και όπως πάντα θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξή του μέσα από το LIVE του Gazzetta.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης του GP Αυστρίας

austria grid

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!