Formula 1: O στόχος του Ράσελ δεν είναι ο Χάμιλτον

Formula 1: O στόχος του Ράσελ δεν είναι ο Χάμιλτον
Ο νεαρός Βρετανός δεν έχει ως βασικό στόχο να κερδίσει τον teammate του στην πρώτη του σεζόν στην F1.

Η πρώτη σεζόν του Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes-AMG, σίγουρα δεν εξελίσσεται με τον τρόπο που περίμενε. Η W13 E Performance του έχει δώσει τη δυνατότητα να ανέβει στο βάθρο μόλις τρεις φορές, ενώ δεν έχει καταφέρει να διεκδικήσει προς ώρας κάποια νίκη.

Ωστόσο, σε προσωπικό επίπεδο, οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του είναι άκρως θετικές και αρκετοί είναι αυτοί που τον επευφημούν. Μάλιστα, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 , Ζακ Βιλνέβ, είχε αναφέρει πως ο μοναδικός στόχος του 24χρονου πρέπει να είναι η επικράτηση επί του Χάμιλτον: «Γνώριζε από την αρχή πως δεν είχε ένα μονοθέσιο για να κερδίσει το πρωτάθλημα, αλλά αν κερδίσει τον Λιούις, θα φτιάξει η καριέρα του. Μόνο αυτό τον ενδιαφέρει».

Όταν ο Ράσελ έμαθε τι είπε ο Καναδός, με δηλώσεις του στον Guardian θέλησε να τον διαψεύσει: «Προφανώς και θέλω να κερδίσω τον teammate μου και δεν πρόκειται να με προσβάλει αν πει ακριβώς το ίδιο. Αλλά δεν πρόκειται να πω πως έχω κάνει μία επιτυχημένη σεζόν επειδή τερμάτισα περισσότερες φορές μπροστά από εκείνον. Θα ήταν επιτυχία αν τερμάτιζα στο πρώτο σκαλί του βάθρου».

Τζορτζ Ράσελ

Επιπλέον ο Ράσελ αναφέρθηκε στις σχέσεις που έχει με τον teammate του και ανέφερε την πραγματική κατάσταση που επικρατεί: «Αν δούμε όλους τους οδηγούς στα paddock θα δούμε πως όλοι είναι αντίπαλοι. Αρκετοί οδηγοί τα πάνε πολύ καλά μεταξύ τους αλλά εξακολουθούν να είναι μεγάλοι αντίπαλοι. Όλοι είμαστε εδώ για να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Είμαστε συνεχώς σε μία μάχη».

Το 2022 είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά για τον ίδιο και τη Mercedes-AMG και αυτό τους έχει φέρει σε μία πολύ δύσκολη θέση. Ο Ράσελ εξηγεί ποιο είναι το σκεπτικό που επικρατεί στις τάξεις της γερμανικής ομάδας: «Οι νίκες κάνουν τα πράγματα εύκολα ως ένα σημείο και το ομαδικό πνεύμα είναι φοβερό. Ξαφνικά όταν έχεις μπροστά σου πολλά προβλήματα, πρέπει να δουλέψεις σκληρά μέσα σου και να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου και για τον κόσμο που έχεις γύρω σου».

Όσο για τη δράση του Σαββατοκύριακου, το Gazzetta θα σας προσφέρει όπως πάντα την πληρέστερη ενημέρωση.

Το Σάββατο στις 17.10 ξεκινά το LIVE για τον Αγώνα Sprint ενώ την Κυριακή, το αντίστοιχο LIVE είναι στις 15.30.

Gazzetta Live

Όμως έχουμε και διπλό ραντεβού στο Instagram του Gazzetta. Ο Πάνος Σεϊτανίδης παρουσιάζει το «THE GRID» στις 15.55 με τα τελευταία νέα για τη μάχη της Αυστρίας και LIVE περιγραφή της εκκίνησης ενώ γύρω στις 18.15, θα σχολιάσει όσα θα έχουν συμβεί στον αγώνα, μαζί με τον Τάκη Πουρναράκη, στο «F1 POST RACE SHOW».

Και αυτό το Σαββατοκύριακο, η F1 «τρέχει» στο Gazzetta!

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!