Formula 1: Δάσκαλος Φερστάπεν, μαθητής Σουμάχερ (vid)

Formula 1: Δάσκαλος Φερστάπεν, μαθητής Σουμάχερ (vid)
O νεαρός Γερμανός πιστεύει πως μπορεί να αντλήσει πολλά από τη μάχη που έδωσε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Οι τελευταίοι γύροι του Grand Prix Μ. Βρετανίας στο Σίλβερστον μας χάρισαν εντυπωσιακές μονομαχίες για πολλές θέσεις της 10άδας. Μπορεί η μάχη του βάθρου να μας κράτησε σε αγωνία μέχρι τέλους, όμως υπήρξε ακόμη μία πολύ ενδιαφέρουσα που διαδραματίστηκε πιο πίσω.

Ο Μαξ Φερστάπεν αμύνθηκε «με νύχια και με δόντια» για να κρατήσει πίσω του τον Μικ Σουμάχερ, σε μία μάχη κόντρα για την έβδομη θέση. Παρότι το προσπέρασμα του Μικ Σουμάχερ αποδείχθηκε προσωρινό, μιλώντας στο Κανάλι 4 μετά το τέλος του αγώνα, ο Γερμανός ανέφερε πως έμαθε πολλά για το μέλλον από τη μάχη του με τον παγκόσμιο πρωταθλητή: «Προφανώς και ήταν πολύ δύσκολο και πρέπει να το περιμένεις αυτό από τον Μαξ. Είναι φοβερό να έχω αυτή τη μάχη τώρα, διότι ήταν κάτι από το οποίο μπορώ να μάθω πολλά για το μέλλον, όταν θα μάχομαι να κατακτήσω το πρωτάθλημα».

Όσο για τον τερματισμό του εντός της βαθμολογούμενης 10άδας για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Σουμάχερ ανέφερε: «Είχαμε πολλούς δύσκολους αγώνες, όπου μπορούσαμε να πάρουμε βαθμούς. Καταφέραμε όμως να έχουμε έναν καθαρό αγώνα, μία καθαρή μάχη, σωστή στρατηγική και η επικοινωνία με την ομάδα ήταν απόλυτα σωστή».

Δείτε τη μάχη των Φερστάπεν και Σουμάχερ στο παρακάτω βίντεο...

Φωτογραφίες: Haas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!