H Volkswagen εξαγόρασε την Europcar με το βλέμμα στα αυτόνομα οχήματα

H Volkswagen εξαγόρασε την Europcar με το βλέμμα στα αυτόνομα οχήματα

H Volkswagen εξαγόρασε την Europcar με το βλέμμα στα αυτόνομα οχήματα
Ο γερμανικός όμιλος επιταχύνει την εφαρμογή του στρατηγικού του πλάνου για να μετασχηματιστεί σε πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας.

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της γαλλικής Europcar, ανακοίνωσε το Volkswagen Group. Η κίνηση γίνεται στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου NEW AUTO, σύμφωνα με το οποίο ο γερμανικός όμιλος θα μετασχηματιστεί από κατασκευαστής οχημάτων σε ολοκληρωμένο πάροχο λύσεων μετακίνησης.

Η εξαγορά του Europcar Mobility Group έγινε σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία επενδύσεων Attestor και την ολλανδική Pon Holdings. Το πλάνο προβλέπει την μεταμόρφωση του Europcar Mobility Group σε ηγέτη στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, καλύπτοντας κάθε ανάγκη: από την κοινή χρήση οχημάτων για λίγες ώρες, έως την μίσθωση για αρκετούς μήνες.

Η πιλοτική φάση των υπηρεσιών κινητικότητας θα τεθεί σε ισχύ το τελευταίο τρίμηνο το έτους από τη Βιέννη, ενώ θα ακολουθήσει το Αμβούργο το πρώτο τρίμηνο του 2023. Το δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε θα ενταχθούν σε υπηρεσία τα αυτόνομα οχήματα της Europcar, κίνηση που αναμένεται να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία της εταιρείας.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας το 2030 η πλειοψηφία των ανθρώπων θα προτιμά τα ιδιωτικά μέσα μετακίνησης, όμως θα έχει να κάνει περισσότερο με τη χρήση και όχι με την ιδιοκτησία των οχημάτων», σχολίασε o Κρίστιαν Νταλχάιμ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Volkswagen Financial Services.

Το Europcar Mobility Group έχει παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες, περιλαμβάνοντας την Europcar που ειδικεύεται στην ενοικίαση αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων καθώς και τις Goldcar, InterRent, Ubeeqo, Buchbinder.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!