Formula 1: H αθέατη πλευρά της Alfa Romeo (vid)

Formula 1: H αθέατη πλευρά της Alfa Romeo (vid)
H ελβετική ομάδα παρουσιάσει μία νέα σειρά βίντεο που μας δίνουν μία πολύ διαφορετική εικόνα για τον κόσμο της F1.

Τα τελευταία χρόνια, η δημοφιλία της Formula 1 έχει αυξηθεί κατακόρυφα και ολοένα και περισσότεροι νωρίζουν τον κόσμο του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει η σειρά-ντοκιμαντέρ του Netflix, Drive to Survive, η οποία έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία.

Τα παραπάνω έχουν οδηγήσει τις ομάδες να είναι πιο ενεργές στα social media και να εφευρίσκουν ολοένα και περισσότερους τρόπους ώστε να έχουν καλύτερη αλληπίδραση με το κοινό. Η Alfa Romeo λοιπόν, ετοιμάζεται να φέρει τον κόσμο της Formula 1 πιο κοντά στους υποστηρικτές της.

Γι' αυτό το λόγο δημιουργήθηκε η σειρά ντοκιμαντέρ “Beyond the Visible”, ένα πρόγραμμα που θα είναι διαθέσιμο μέσω του YouTube και θα μεταφέρει το κοινό στα παρασκήνια της ομάδας της Alfa Romeo στη Formula 1. Για πρώτη φορά οι φίλοι του αθλήματος, αλλά και όσοι θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στα παρασκήνια ενός αγωνιστικού τριημέρου, αλλά και στην καθημερινότητα των οδηγών και των υπολοίπων μελών της ομάδας. Παράλληλα θα μπορέσουν να γνωρίσουν τις στρατηγικές αποφάσεις, τη σχεδίαση των μονοθεσίων και των κινητήρων, τα εξαιρετικά περίπλοκα logistics, αλλά και τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και την αστείρευτη προσπάθεια που αυτές απαιτούν για την εξέλιξη τους.

Στη σειρά συμμετέχουν οι οδηγοί της ομάδας, Βάλτερι Μπότας και Γκουάνγιου Ζου και όλα τα μέλη της Alfa Romeo. Εκτός από τα περίπου 80 άτομα που βρίσκονται σε κάθε αγώνα, υπάρχει μια ομάδα 500 ειδικών που εργάζονται στο κέντρο της ομάδας, στο Χίνβιλ της Ελβετίας, με στόχο τη δημιουργία του πιο γρήγορου και αποδοτικού μονοθεσίου.

Ο διευθυντής της Alfa Romeo, Κριστιάνο Φλόριο, ανέφερε: «To "Beyond the visible" είναι μια φιλόδοξη ιδέα που γεννήθηκε από την επιθυμία μας να φέρουμε στα μάτια των θεατών όσα δεν βρίσκονται στο προσκήνιο της Formula 1. Στα παρασκήνια στους γεμάτους αδρεναλίνη αγώνες, στην ακατάπαυστη προσπάθεια στο εργοστάσιο και σε κάθε σημείο που οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούν για τη μέγιστη απόδοση. Μια συνεχής πρόκληση που θέλουμε να μεταφέρουμε στους φίλους μας. Από τη σχεδίαση και την εξέλιξη, μέχρι την προετοιμασία των οδηγών και τη στρατηγική των αγώνων. Η Formula 1 αποτελεί τη μέγιστη έκφραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και διατηρεί μια εξαιρετικά στενή σχέση με την Alfa Romeo που εκφράζει το Ιταλικό αγωνιστικό πνεύμα από το 1910».

Alfa Romeo F1

Η σειρά ξεκινά από παρασκήνια, με τους οδηγούς της ομάδας, παρουσιάζοντας τη διατροφή τους, την προπόνηση τους, τις στρατηγικές που μελετούν, αλλά και την απαραίτητη χαλάρωση πριν τον αγώνα. Αντίστοιχα σκληρό είναι και το πρόγραμμα των μηχανικών που ακολουθούν με τη σειρά τους μια σειρά παρόμοιων διαδικασιών. Στη σειρά παρουσιάζονται και λιγότερο γνωστές πτυχές, όπως τα logistics που βρίσκονται πίσω από τις ανάγκες μετακίνησης μιας ομάδας της Formula 1 σε όλο τον κόσμο, σε χρόνους ρεκόρ .

Δείτε το τρέιλερ της νέας σειράς-ντοκιμαντέρ της Alfa Romeo, “Beyond the Visible”...

Φωτογραφίες: Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!