Formula 1, Σάινθ: «Είναι μια μέρα που δε θα ξεχάσω ποτέ»

Formula 1, Σάινθ: «Είναι μια μέρα που δε θα ξεχάσω ποτέ»
Ο Ισπανός δε μπορούσε να κρύψει τα συναισθήματά του μετά την πρώτη του νίκη στην F1.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και στην 150η εκκίνησή στον μαγικό κόσμο της Formula 1, ο Κάρλος Σάινθ Junior μετέτρεψε την παρθενική του pole position, στην παρθενική του νίκη!

Λίγο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο χαοτικό Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, που αποτέλεσε τον δέκατο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2022, ο οδηγός της Scuderia Ferrari ρωτήθηκε από τον πρωταθλητή του 2009, Τζένσον Μπάτον, πως νιώθει που επιτέλους τα κατάφερε!

«Δεν έχω λόγια. Είναι φανταστικό το συναίσθημα. Πρώτη νίκη, μετά από 150 αγώνες, με τη Ferrari, στο Σίλβερστον, δε θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Είναι μία ξεχωριστή ημέρα, μία ημέρα που δε θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν γενικά ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο για μένα. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη. Ο Λούις (Χάμιλτον) ήταν φοβερός σήμερα, ήταν μία από τις πολύ καλές ημέρες του αλλά καταφέραμε να κρατηθούμε μπροστά και είμαι πολύ χαρούμενος», είπε ο 27χρονος.

Έπειτα ο Μαδριλένος μπήκε σε ποιο τεχνικές λεπτομέρειες, σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στην πορεία του αγώνα αλλά και την ευκαιρία που είχε και άρπαξε στο τέλος.

«Δεν ήταν εύκολος αγώνας. Ταλαιπωρήθηκα από την ισορροπία του μονοθεσίου, ειδικά στο πρώτο μέρος του αγώνα, με τη μέση γόμα ελαστικών. Ο Max μας ανάγκαζε να πιέζουμε πολύ στις στροφές υψηλών ταχυτήτων και είχα ταλαιπωρήσει το εμπρός αριστερό ελάστικό μου. Όμως παρ’ όλα αυτά δεν είχα χάσει την πίστη μου, ένιωθα ως μπορούσε να έρθει η νίκη. Έπρεπε να μείνω στο παιχνίδι, αυτό προσπαθούσα και ξαφνικά. Το αυτοκίνητο ασφαλείας μου έδωσε την ευκαιρία να μπω ξανά στη μάχη και τελικά τα κατάφερα. Μπορείτε να φανταστείτε την πίεση σε εκείνη την επανεκκίνηση πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, γνωρίζοντας πως εκείνη ήταν η ευκαιρία μου. Τελικά τα κατάφερα και πήρα τη νίκη», είπε πανευτυχής ο Σάινθ.

Κάρλος Σάινθ

Τέλος, ο γιος του συνονόματου, δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ράλλυ, αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει για εκείνον το γεγονός πως αυτές οι επιτυχίες, ήρθαν στην πίστα του Νορθάμπτονσιρ: «Το Σίλβερστον είναι ένα ξεχωριστό μέρος για μένα. Εδώ πήρα την πρώτη μου νίκη στη Formula BMW το 2010, έχοντας και την πρώτη pole μία ημέρα νωρίτερα και δώδεκα χρόνια μετά, πέτυχα ακριβώς το ίδιο. Απλά στη Formula 1 και με τη Ferrari! Είναι ξεχωριστό μέρος για μένα και ευχαριστώ όλο το κοινό που με χειροκρότησε».

Με την πρώτη του νίκη στην F1, ο Σάινθ ανέβηκε στους 127 βαθμούς και την τέταρτη θέση της κατάταξης, «προσπερνώντας» τον Τζορτζ Ράσελ. Πλέον είναι μόλις 11 πόντους πίσω από τον teammate του στη Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ.

Κάρλος Σάινθ

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!