Formula 1, M. Βρετανία: Αυτή είναι η σειρά εκκίνησης του αγώνα

Formula 1, M. Βρετανία: Αυτή είναι η σειρά εκκίνησης του αγώνα
Πώς διαμορφώνεται η «σχάρα» της εκκίνησης μετά τις κατατακτήριες δοκιμές στο Σίλβερστον.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix M. Βρετανίας στο βρεγμένο Σίλβερστον είχαν συναρπαστική εξέλιξη και αρκετές εκπλήξεις, με τον Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari να πανηγυρίζει την παρθενική του pole position στην καριέρα του στη Formula 1. Ο Ισπανός έγινε έτσι ο 104ος οδηγός στην ιστορία του σπορ που κατακτά pole position.

Δίπλα στον Σάινθ στην εκκίνηση του αγώνα θα βρίσκεται ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, ο οποίος έδειχνε να έχει το πάνω χέρι στις βρόχινες συνθήκες αλλά τελικά περιορίστηκε στη 2η θέση. Η εικόνα στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης μοιάζει πολύ με την πρώτη, καθώς στην 3η θέση βρίσκεται ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari και στην 4η θέση ο Σέρχιο Πέρεζ με την άλλη Red Bull.

Στον εντός έδρας αγώνα του ο Λούις Χάμιλτον με τη Mercedes θα ξεκινήσει από την 5η θέση και θα προσπαθήσει για μια θέση στο βάθρο μπροστά στις δεκάδες χιλιάδες των συμπατριωτών του, που αναμένεται να κατακλύσουν τη βρετανική πίστα. Δίπλα του θα έχει άλλον έναν Βρετανό, τον Λάντο Νόρις της McLaren, ο οποίος επίσης έχει κίνητρο να πάει καλά. Και οι δύο τους όμως εκτός από μπροστά τους θα πρέπει να προσέχουν τι θα γίνει πίσω τους, καθώς από την 7η θέση θα ξεκινήσει ο Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine, γνωστός για τις καλές του εκκινήσεις, ενώ στην 8η θέση θα βρίσκεται ο επίσης φιλόδοξος Τζορτζ Ράσελ με την άλλη Mercedes.

Ο καιρός την Κυριακή στο Σίλβερστον αναμένεται να είναι πολύ καλύτερος από το Σάββατο και ο αγώνας πιθανότατα θα διεξαχθεί σε στεγνή πίστα. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 5 μ.μ. και την εξέλιξη θα μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από το LIVE του Gazzetta.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη σειρά εκκίνησης του GP M. Βρετανίας.

grid

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!