Το «τρίγωνο» της Volvo στην Ευρώπη

Το «τρίγωνο» της Volvo στην Ευρώπη

Το «τρίγωνο» της Volvo στην Ευρώπη
Η Volvo επέλεξε τη Σλοβακία για το νέο της εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Για να εφαρμοστεί το στρατηγικό πλάνο της Volvo, που προβλέπει ότι από το 2030 θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από το 2040 θα καταστεί κλιματικά ουδέτερη, χρειάζονται και οι κατάλληλες επενδύσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Volvo ανακοίνωσε την προσθήκη και τρίτου εργοστασίου της στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η χώρα που επελέγη είναι η Σλοβακία και συγκεκριμένα η περιοχή κοντά στο Κόζιτσε, στα ανατολικά της χώρας. Η κατασκευή του εργοστασίου – που θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα – θα αρχίσει το 2023, με την τοποθέτηση του εξοπλισμού και των γραμμών παραγωγής να ακολουθούν το 2024. Η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου προγραμματίζεται για το 2026, με την ετήσια δυνατότητα παραγωγής να ανέρχεται σε 250.000 οχήματα.

Το νέο εργοστάσιο αντιπροσωπεύει επένδυση ύψους 1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 20% θα χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση της Σλοβακίας. Η Volvo επέλεξε τη συγκεκριμένη περιοχή της Σλοβακίας καθώς χαρακτηρίζεται από εξαιρετικές υποδομές, καλή πρόσβαση σε προμηθευτές και κίνητρα από τις τοπικές αρχές. Θα είναι το πέμπτο εργοστάσιο αυτοκινήτων που λειτουργεί στη χώρα.

Έτσι η Volvo Cars θα δημιουργήσει ένα «τρίγωνο» εργοστασίων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με την Τορσλάντα της Σουηδίας στο βορρά και τη Γάνδη του Βελγίου στη δύση. Στόχος της μάρκας είναι να φθάσει το 1,2 εκατ. πωλήσεις αυτοκινήτων ετησίως έως τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε.

Volvo Cars

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!