Jeep Grand Cherokee 4xe: Οι τιμές στην Ελλάδα του μεγάλου υβριδικού SUV

Κώστας Μπιτσικώκος
Το μεγάλο Jeep διατίθεται στην Ευρώπη αποκλειστικά ως υβριδικό, με ισχύ 380 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία έως 51 χλμ.

Το Grand Cherokee, το μεγάλο Jeep που πάει παντού, βρίσκεται πλέον στην 5η γενιά του. Και καθώς στην Ευρώπη ισχύει αυστηρή νομοθεσία σχετικά με τους ρύπους, η αμερικάνικη μάρκα το λανσάρει αποκλειστικά στην έκδοση 4xe, με μπαταρία που φορτίζεται από εξωτερική πηγή (plug-in hybrid).

Χάρη στην υβριδική τεχνολογία, όλα τα νέα Grand Cherokee απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, ενώ κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς στον Δακτύλιο. Η ελληνική αντιπροσωπεία της Jeep ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης του μοντέλου στη χώρα μας. Είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελίες σε τέσσερις εκδόσεις:

Limited 4xe με 92.500 ευρώ για όσους επιθυμούν την αυθεντική εμπειρία Grand Cherokee στην υβριδική εποχή,

Trailhawk 4xe με 97.500 ευρώ, για απόλυτες εκτός δρόμου δυνατότητες,

Overland 4xe με 100.000 ευρώ, δίνοντας έμφαση στην πολυτέλεια και

Summit Reserve 4xe με 109.000 ευρώ, που συνδυάζει το απόλυτο επίπεδο άνεσης και εξοπλισμού με την κίνηση ακόμα και στις πλέον δύσβατες διαδρομές.

Όλες οι εκδόσεις του νέου Jeep Grand Cherokee καλύπτονται από τετραετή εργοστασιακή εγγύηση (έως 160.000χλμ.) και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης (ADAS), με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Μέσω της εφαρμογής της Jeep, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει την κατάσταση του οχήματος, αλλά και λειτουργίες (όπως τις κλειδαριές, το σύστημα κλιματισμού, τα φώτα, κ.α.) από απόσταση μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Το έγχρωμο Head Up Display των 10’’, η κάμερα νυχτερινής όρασης, ο ψηφιακός κεντρικός καθρέπτης, αλλά και συστήματα όπως το αυτόνομο παρκάρισμα και το αυτόνομα φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών προσφέρουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

Το plug-in hybrid σύστημα 4xe περιλαμβάνει έναν τούρμπο βενζινοκινητήρα 2 λίτρων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 380 ίππους και η ροπή σε 637 Nm. Η μπαταρία των 400V, χωρητικότητας 17 kWh, δίνει τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για απόσταση έως και 51 χλμ.

Οι δυνατότητες κίνησης επί παντός εδάφους – απαραίτητο στοιχείο σε κάθε Jeep – εξασφαλίζονται από το σύστημα τετρακίνησης Quadra-Drive II, την αερανάρτηση Quadra-Lift και το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Selec-Terrain με τις πέντε επιλογές: Auto, Snow, Sand/Mud, Rock, και Sport.

To μεγάλο αμάξωμα μήκους 4,92 μέτρων ξεχωρίζει αισθητικά από την επιβλητική σχεδίαση του εμπρός μέρους με τη χαρακτηριστική μάσκα – σήμα κατατεθέν της αμερικάνικης μάρκας και τα φώτα LED που την «αγκαλιάζουν». Στο εσωτερικό, έχει δοθεί έμφαση στην άνεση και την πολυτέλεια, ώστε το Grand Cherokee να ανταγωνιστεί ευρωπαϊκά premium SUV, με γερμανική… καταγωγή.

Το πλήρως ψηφιακό ταμπλό αποτελείται από τρεις οθόνες (δύο 10 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων Uconnect5 και μία 10,25’’ μπροστά στο συνοδηγό). Το σύστημα ασύρματης φόρτισης, το ηχοσύστημα την McIntosh με τα 19 ηχεία απόδοσης 950 Watt, αλλά και ο προσαρμοζόμενος εσωτερικός φωτισμός LED, ολοκληρώνουν την εικόνα στην καμπίνα των επιβατών.