Formula 1, Μ. Βρετανία: H βροχή μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω

Formula 1, Μ. Βρετανία: H βροχή μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω
O καιρός αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα της F1 στο Σίλβερστον και αυτό αλλάζει δραματικά το πρόγραμμα των ομάδων.

Το Grand Prix Μ. Βρετανίας είναι προ των πυλών, με ομάδες και οδηγούς της Formula 1 να ετοιμάζονται για ακόμα μία συναρπαστική μάχη. Ο δέκατος αγώνας της σεζόν αναμένεται συναρπαστικός, με τις περισσότερες ομάδες να φέρνουν σημαντικές αναβαθμίσεις ώστε να βελτιώσουν την απόδοση των μονοθεσίων τους. Αυτό θα ανακατέψει την τράπουλα και μάλιστα, δεν αποκλείονται εκπλήξεις.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο καιρός το ερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο. Ο απρόβλεπτος καιρός του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να βάλει πολύ δύσκολα σε ομάδες, οδηγούς και θεατές που πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα για όλα τα ενδεχόμενα. Το πρόγραμμα δοκιμών μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη και η προετοιμασία στο εργοστάσιο με τις προσομοιώσεις θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται άστατος, με τη βροχή να έχει όπως λένε οι προβλέψεις μεγάλη διάρκεια. Τις απογευματινές ώρες όμως, η κατάσταση θα καλυτερέψει με τη θερμοκρασία αέρα να αγγίζει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Δηλαδή είναι πιθανότερο να δούμε το FP1 να διεξάγεται σε βρόχινες συνθήκες, ενώ το FP2 ακόμη και σε στεγνή πίστα.

F1 Καναδάς

Το Σάββατο ο καιρός θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, με τη βροχή να έρχεται από τα βορειοανατολικά. Η εμφάνισή της όμως αναμένεται την ώρα των κατατακτήριων δοκιμών.

Την ημέρα του αγώνα, ο καιρός φαίνεται πως θα κάνει τη χάρη στις ομάδες, με την απειλή της βροχής να είναι πολύ μικρή αλλά υπαρκτή αφού τα σύννεφα θα είναι μαζεμένα πάνω από το Σίλβερστον.

Κατά το παρελθόν έχουμε δει εντυπωσιακούς αγώνες υπό βροχή στο Σίλβερστον. Το 2016 είναι ένα παράδειγμα, ενώ ο αγώνας του 2008 μας χάρισε εντυπωσιακές στιγμές, με τους οδηγούς να παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες. Αμφότερους τους κέρδισε ο Λιούις Χάμιλτον.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG, Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!