Renault και Alpine τράβηξαν τα βλέμματα στο Goodwood

Renault και Alpine τράβηξαν τα βλέμματα στο Goodwood

Κώστας Παστρίμας
Renault και Alpine τράβηξαν τα βλέμματα στο Goodwood
Σημαντική παρουσία στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είχαν οι Renault και Alpine.

Από τη γιορτή των τεσσάρων τροχών στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι Renault και η Alpine. Οι δύο εταιρείες είχαν την ευκαιρία στη θρυλική διαδρομή να παρουσιάσουν νέα μοντέλα, πρωτότυπα μοντέλα και ιστορικά μοντέλα τα οποία έκλεψαν την παράσταση και το χειροκρότημα του κοινού.

Renault

Η Renault για πρώτη φορά παρουσίασε στη Βρετανία το νέο Megane E-Tech Electric, το ηλεκτρικό της hatchback το οποίο εκτέθηκε και στην Electric Avenue που αφιερώθηκε στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εκείνο που τράβηξε έντονα τα βλέμματα ήταν το πρωτότυπο Renault 5. Το εντυπωσιακό μοντέλο αποτελεί μια αναβαθμισμένη θεώρηση του θρυλικού αυτοκινήτου διαθέτοντας μια τολμηρή, σύγχρονη εμφάνιση και ένα προηγμένο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το πρωτότυπο προσφέρει μία πρόγευση του μελλοντικού Renault 5, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024.

Renault

Για να τιμήσει το ηλεκτρικό Renault 5 η εταιρεία έφερε στο Goodwood το θρυλικό Renault 5 Turbo Maxi Superproduction.Το κλασικό τούρμπο μοντέλο με τον κινητήρα στο κέντρο, που άφησε εποχή στο Group Β του WRC, πραγματοποίησε την ανάβαση με οδηγό τον Γάλλο βετεράνο, Αλέν Σερπαζί. Η Alpine από τη μεριά της δεν έχασε την ευκαιρία να ξυπνήσει θύμισες φέρνοντας την A110 Tour de Corse 75. Το κουπέ των 300 ίππων, έχει ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση και δίχρωμη ασπρόμαυρη και κίτρινη απόχρωση με διακριτικά ασπρόμαυρα αυτοκόλλητα. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένη με γυαλιστερές λευκές ζάντες Grand Prix 18 ιντσών, μπάκετ καθίσματα Sabelt Racing και πορτοκαλί δαγκάνες φρένων της Brembo.

Renault

Έμπνευση για την A110 Tour de Corse 75 ήταν η αγωνιστική A110 Berlinetta την οποία επίσης είχε στο Φεστιβάλ η Alpine. Το συγκεκριμένο μοντέλο αγωνίστηκε στον Γύρο Κορσικής του 1975 στο οποίο πήραν μέρος 77 πληρώματα και τερμάτισαν τελικά μόλις 22 δείχνοντας τον βαθμό δυσκολίας που είχε ο συγκεκριμένος αγώνας Ράλι.

Renault

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!