Το ξεχωριστό ταξίδι του MINI Cooper SE Countryman ALL4

Το ξεχωριστό ταξίδι του MINI Cooper SE Countryman ALL4

Κώστας Παστρίμας
Το ξεχωριστό ταξίδι του MINI Cooper SE Countryman ALL4
Στα Νησιά Λόφοτεν της Νορβηγίας βρέθηκε το δημοφιλές SUV της MINI για ένα αξέχαστο οδοιπορικό.

Το σύμπλεγμα νησιών Λόφοτεν στα βόρεια της Νορβηγίας επέλεξε η MINI να κάνει ένα αξέχαστο ταξίδι με το Cooper SE Countryman ALL4. Πρόκειται για ένα τοπίο με άγρια, απόκρημνα σημεία, υγρό καιρό και αλίπαστα προϊόντα τα οποία προσφέρουν μοναδικές εκπλήξεις σε όσους βρεθούν σε εκείνη τη γωνιά του κόσμου. Το MINI Cooper SE Countryman ALL4 ήταν εξοπλισμένο με μια ειδική σκηνή οροφής Autohome για να απολαύσεις τη φύση ακόμα και τις ώρες του ύπνου.

Τα Νησιά Λόφοτεν έχουν έκταση 1.227 τετραγωνικών χιλιομέτρων και μήκος 200 χλμ. Το αρχιπέλαγος αυτό εκτείνεται 100 έως 300 χλμ. βόρεια του αρκτικού κύκλου, με την ονομασία του να σημαίνει το πόδι (foten) του λύγκα (Ló), και είναι αραιοκατοικημένο, με 24.000 μόνιμους κατοίκους. Από το λιμάνι «Α» αρχίζει ο E10 που είναι κάτι σαν τη «γραμμή ζωής» των Λόφοτεν και συγχρόνως ένα είδος αυτοκινητόδρομου. Ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος περνά μέσα από κρυστάλλινα νερά δασών ή βράχια, σε μία συνεχή εναλλαγή τοπίου, που σημαίνει ότι η εξερεύνηση του δεν είναι ποτέ βαρετή.

Mini

Το MINI είναι ιδανικό για τέτοιες διαδρομές καθώς με τέσσερις πόρτες, πέντε καθίσματα, δύο κινητήριες μονάδες και κίνηση στους τέσσερις τροχούς είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της MINI που μοιάζει να βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον. Η ισχύς των 125 ίππων προέρχεται από έναν 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 1.500 κ.εκ. που κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 95 ίππους μεταδίδει την ισχύ του στους πίσω τροχούς. Επομένως, με συνολική ισχύ 220 ίππους, το MINI είναι άριστα προετοιμασμένο για ότι προκύψει στο ταξίδι.

Mini

Αφού απολαύσεις τα τοπικά εδέσματα στο Anita's Seafood στο Σακρίσοζ, το ταξίδι συνεχίζεται βόρεια προς το παλιό ψαροχώρι του Νούσφιόρντ. Εκεί το MINI θα κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 51 χιλιόμετρα, ενώ στο πρόγραμμα αμιγούς ηλεκτροκίνησης, το plug-in υβριδικό μοντέλο αγγίζει την τελική ταχύτητα των 135 km/h – υπερβολική για το Λόφοτεν, που έχει ως μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας τα 90Km/h στον E10. Το βράδυ σε βρίσκει κοντά στο Μουσείο των Βίκινγκ όπου και στήνεις τη σκηνή για διανυκτέρευση. Και αν σταθείς αρκετά τυχερός για να δεις το Βόρειο Σέλας, θα ανυπομονείς ακόμα περισσότερο για τη συνέχιση του ταξιδιού με το MINI Cooper Countryman SE ALL4 σε αυτή την άγρια χώρα των θαυμάτων.

Mini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!