Volkswagen: Παγκόσμια πρεμιέρα για το ID.AERO

Volkswagen: Παγκόσμια πρεμιέρα για το ID.AERO

Κώστας Παστρίμας
Volkswagen: Παγκόσμια πρεμιέρα για το ID.AERO
H VW παρουσίασε το πρωτότυπο πάνω στο οποίο θα βασιστούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά σεντάν της.

Η Volkswagen πραγματοποίησε στην Κίνα την παρουσίαση του ID.AERO, που είναι το νέο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας των ID και αποτελεί μια πρόγευση για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν της μάρκας. Το παγκόσμιο ηλεκτρικό αυτό σεντάν θα τοποθετείται στη μεσαία κατηγορία και αναμένεται να ξεκινήσει την πορεία του στην κινεζική αγορά στο δεύτερο μισό του 2023. Στα σχέδια της VW είναι μέσα στο 2023 να ξεκινήσει η παραγωγή και για την Ευρώπη, στο εργοστάσιο του Έμντεν.

id.aero

Το πρωτότυπο όχημα έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα και σχεδιάστηκε με γνώμονα την αεροδυναμική. Η οροφή έχει κλίση προς τα πίσω σε στιλ κουπέ και συμβάλλει στην επίτευξη συντελεστή οπισθέλκουσας 0,23. Η αρθρωτή πλατφόρμα (MEB) της Volkswagen επιτρέπει επιπλέον κοντούς πρόβολους, μακρύ μεταξόνιο και ευρύχωρο εσωτερικό. Το ID.AERO είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία ιόντων λιθίου με καθαρό ενεργειακό περιεχόμενο 77 kWh. Η αποδοτικότητα του συστήματος κίνησης και η καλή αεροδυναμική επιτρέπουν στο ID.AERO να επιτυγχάνει αυτονομία έως και 620 χιλιομέτρων (WLTP).

id.aero

«Με το πρωτότυπο ID.AERO αποκαλύπτουμε μια προεπισκόπηση του επόμενου μέλους της οικογένειας ID. Ένα αυτοκίνητο με συναισθηματικό και ταυτόχρονα εξαιρετικά αεροδυναμικό σχεδιασμό, αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων, εξαιρετικό χώρο και premium εσωτερικό», δήλωσε ο Ραλφ Μπραντστέτερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Passenger Cars. «Με τη στρατηγική μας ‘ACCELERATE’ προωθούμε εντατικά τον εξηλεκτρισμό της γκάμας των μοντέλων μας. Ακολουθώντας το ID.4, αυτό το μοντέλο θα είναι το επόμενο παγκόσμιο αυτοκίνητο μας για την Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ».

id.aero

Αναμένεται ότι η έκδοση παραγωγής του ID. AERO για την Ευρώπη θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Emden στη Γερμανία το 2023. Με μεγάλο όγκο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, το Emden θα είναι ένα από τα πρώτα εργοστάσια της Volkswagen αυτού του είδους στην Κάτω Σαξονία και θα συμβάλει καθοριστικά στον εξηλεκτρισμό της γκάμας των μοντέλων της και στη μείωση των εκπομπών CO2 του συνολικού στόλου νέων οχημάτων της μάρκας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!