H καρδιά του Karting χτυπά σήμερα στην Καλαμάτα

Πάνος Σεϊτανίδης
H καρδιά του Karting χτυπά σήμερα στην Καλαμάτα
Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας φιλοξενεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει στο κόκκινο κι όχι μόνο λόγω του καύσωνα που «χτυπά» αυτές τις ημέρες τις περισσότερες περιοχές ανά την Ελλάδα αλλά και… στην πίστα αφού έχουμε δράση στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting!

Μετά την πρεμιέρα του Kartodromo, στις Αφίδνες, «ταξιδεύει» στην Καλαμάτα για τον δεύτερο γύρο της σεζόν! Συνολικά 36 ταλαντούχοι οδηγοί που ανήκουν στην αφρόκρεμα του ελληνικού karting, δίνουν ραντεβού για την πίστα «San Nicolas» στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας!

Ο εντυπωσιακός αριθμός συμμετοχών περιλαμβάνει έντονο τοπικό στοιχείο και απλώνεται σε τέσσερις δημοφιλείς κατηγορίες: τη MINI, τη JUNIOR, τη SENIOR και την KZ2/KZ3.

Karting

Η κατηγορία των λιλιπούτειων αθλητών (8-12 ετών) είναι και η δημοφιλέστερη, με δεκατέσσερις (14) αθλητές να παρατάσσονται στο grid! Από αυτούς, οι έξι (6) ανήκουν στην Κλάση MINI B (8-10 ετών). Θυμίζουμε πως στη συγκεκριμένη κατηγορία θα χρησιμοποιούνται κινητήρες της τελευταίας homologation της FIA Karting και ελαστικά Vega.

Στην κατηγορία JUNIOR (12-14 ετών) έχουμε εννέα (9) συμμετοχές, με τους ταλαντούχους οδηγούς να μπαίνουν στη μάχη χρησιμοποιώντας αποκλειστικά κινητήρες της Rotax και ελαστικά της LeCont.

Στην κατηγορία SENIOR (από 14 ετών), έχουμε έξι (6) οδηγούς να διεκδικούν τη νίκη, βασιζόμενοι αποκλειστικά στις δυνάμεις κινητήρων IAME X30 και πατώντας σε ελαστικά LeCont.

Karting

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κατηγορία KZ2/Z3 (από 15 ετών) που μάλιστα περιλαμβάνει επτά (7) συμμετοχές και αναμένεται να προσφέρει συναρπαστικές κόντρες εντός πίστας.

Σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες του αγώνα, η δομή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting περιλαμβάνει Σκέλος Α, Ημιτελικό και Τελικό.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting που έχει τη χορηγία της Autovision, διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις, σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια έχει η IRON Team.

Karting

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!