Opel: Τολμηροί χρωματισμοί για τα Astra και Mokka

Opel: Τολμηροί χρωματισμοί για τα Astra και Mokka

Κώστας Παστρίμας
Opel: Τολμηροί χρωματισμοί για τα Astra και Mokka
Νέοι εντυπωσιακοί χρωματισμοί για τα Opel Astra και Mokka με βιώσιμη διαδικασία βαφής.

Η Opel συνεχίζει να εκπλήσσει τους πελάτες της παρουσιάζοντας συνεχώς αναβαθμίσεις στα κορυφαία μοντέλα της. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά των Astra και Mokka να αποκτήσουν καινούρια ζωηρά χρώματα τα οποία θα ταιριάζουν τόσο στο μέγεθος όσο και στο σχήμα των αυτοκινήτων. Μάλιστα η διαδικασία βαφής είναι πολύ μελετημένη προκειμένου να ανταποκρίνεται στη νέα εποχή περιβαλλοντικής συνείδησης με βιώσιμη διαδικασία και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Στην περίπτωση του Astra, η ομάδα μάρκετινγκ της Opel ενημέρωσε τους ανθρώπους του σχεδιαστικού τμήματος ότι ήθελε η έκτη γενιά του μοντέλου να διατίθεται σε κίτρινο, που έχει μακρά παράδοση ως χρώμα της μάρκας. Από την άλλη, το Mokka απευθύνεται σε πελάτες με πιο νεανικό προφίλ σε σχέση με το νέο Astra. Η Opel θέλησε να δημιουργήσει ένα τολμηρό, σπορ νέο χρώμα και η έρευνα έδειξε ότι οι πράσινοι τόνοι είναι πολύ στη μόδα.

Opel

Η διαδικασία εξέλιξης ενός νέου χρώματος για ένα νέο μοντέλο μπορεί να διαρκέσει μέχρι τέσσερα χρόνια και, όταν ολοκληρωθεί, η νέα βαφή πρέπει να είναι διαθέσιμη για «ψεκασμό» από ρομπότ 12 μήνες πριν από την έναρξη παραγωγής. Παράλληλα, η Opel χρησιμοποιεί διαδικασία της βαφής «3-wet» που αφαιρεί από την όλη διαδικασία ένα πλήρες στάδιο στεγνώματος. Συγκριτικά με τις συμβατικές διαδικασίες βαφής, η συγκεκριμένη μειώνει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά περίπου 2.200 τόνους, ενώ την ίδια στιγμή εξακολουθεί να παρέχει στο αυτοκίνητο υψηλά επίπεδα προστασίας από διάβρωση και αλλοιώσεις στην επίστρωση εξαιτίας χτυπημάτων από πέτρες. Επιπλέον, η ετήσια κατανάλωση νερού μειώνεται κατά περίπου 1.800 κυβικά μέτρα.

Opel

Η Νικόλ Χάιντ, Βοηθός Σχεδιασμού στον τομέα Χρωμάτων και Ταπετσαριών, τόνισε: «Τα χρώματα που προορίζονται για τα αυτοκίνητα πρέπει όχι μόνο να ικανοποιούν τον πελάτη, αλλά και να ταιριάζουν με το μέγεθος και το σχήμα του αυτοκινήτου. Το κίτρινο που επιλέξαμε ως χρώμα λανσαρίσματος για το νέο Astra στο ξεκίνημα της διαδικασίας έχει αποδειχτεί ότι πέτυχε το στόχο του. Υπάρχει έντονη ζήτηση για τέτοια χρώματα τώρα. Επιπλέον, το πράσινο είναι το ιδανικό χρώμα για ένα ηλεκτρικό όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, όπως το Mokka-e».

Opel

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!