Αυτή είναι η BMW R1250GS Trophy Competition του 2023 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αυτή είναι η BMW R1250GS Trophy Competition του 2023 (vid)
Η BMW παρουσίασε μια ειδική έκδοση της κορυφαίας R1250GS αφιερωμένη στο περίφημο GS Trophy.

Οι προετοιμασίες για το φετινό GS Trophy έχουν ξεκινήσει και η BMW με την ευκαιρία του αγώνα 2022 παρουσίασε μια νέα έκδοση του κορυφαίου adventure μοντέλου της R1250GS. Η ειδική αυτή έκδοση είναι αφιερωμένη στο GS Trophy του 2022 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία και αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην γκάμα της BMW το 2023.

Το βασικό χαρακτηριστικό της Trophy Competition είναι ο χρωματισμός της ο οποίος είναι αποκλειστικός με βαφή δύο τόνων σε μεταλλικό ματ Lightwhite uni / Gravityblue σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιασμένα αυτοκόλλητα GS Trophy. Η φετινή BMW International GS Trophy Competition διαθέτει μεταξύ άλλων, ένα ανθεκτικό προστατευτικό κινητήρα από αλουμίνιο για enduro χρήση, προστατευτικό προβολέα, καλύμματα κυλινδροκεφαλής και μία οθόνη TFT που προστατεύεται από ζημιές σε περίπτωση πτώσης του αναβάτη και από πέτρες.

BMW

Τα enduro μαρσπιέ προέρχονται από την R1250GS Adventure, το ίδιο και οι ρυθμιζόμενες μανέτες αλλαγής ταχυτήτων και ποδόφρενου που είναι ιδανικές για σκληρή off-road χρήση. Τα ελαστικά είναι Metzeler Karoo 4 και τοποθετούνται στις ζάντες cross-spoke, αντικαθιστώντας τα στάνταρ ελαστικά Karoo 3, ενώ βρίσκουμε επίσης σπορ ζελατίνα, σέλα rally και πίσω τελικό εξάτμισης Akrapovic.

BMW

Το GS Trophy είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση της BMW Motorrad η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορα μέρη του κόσμου, Πρόκειται για έναν αγώνα που δοκιμάζει τις αντοχές των αναβατών σε πολύ σκληρά και δύσβατα εδάφη. Το 2021 ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας, ωστόσο φέτος επιστρέφει δυναμικά στη γειτονική μας Αλβανία στις 4-10 Σεπτεμβρίου. Η BMW έχει προετοιμάσει 126 R1250GS Trophy Competition τις οποίες θα οδηγήσουν οι αναβάτες, ενώ η BMW θα του παρέχει, εξοπλισμό/ρουχισμό και ένα ειδικό τσαντάκι 5 λίτρων από τη σειρά Adventure Bag της εταιρείας.

Βίντεο του BMW GS Trophy.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!