Στη Βαλένθια θα κατασκευάζονται τα νέα ηλεκτρικά της Ford

Στη Βαλένθια θα κατασκευάζονται τα νέα ηλεκτρικά της Ford

Κώστας Παστρίμας
Στη Βαλένθια θα κατασκευάζονται τα νέα ηλεκτρικά της Ford
H Ford επενδύει στο εργοστάσιο της Βαλένθια προκειμένου να γίνει η εγκατάσταση των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας.

Το εργοστάσιο της Βαλένθια επέλεξε η Ford για τα επόμενα βήματα προς τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της. Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Ισπανίας θα γίνεται η συναρμολόγηση αυτοκινήτων βασισμένων στην αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων νέας γενιάς, ενώ αναμένεται να γίνεται η κατασκευή και πρωτοποριακών ηλεκτρικών και συνδεδεμένων οχημάτων στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας.

Η αρχιτεκτονική EV νέας γενιάς είναι ένα κρίσιμο βήμα στον μετασχηματισμό της Ford στην Ευρώπη για την επίτευξη ενός πλήρως ηλεκτρικού μέλλοντος. Γι' αυτό άλλωστε η Ford προχωράει και σε μια ακόμα επένδυση προκειμένου να ενισχύσει ακόμα ένα εργοστάσιο στην Ευρώπη. Το εργοστάσιο της Κολωνίας αναβαθμίζεται προκειμένου από το 2023 να μπορεί να κατασκευάζει επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα. Η επένδυση θα είναι ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται από εκεί να βγουν το νέο ηλεκτρικό Puma και τα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά της Ford Pro.

Ford

Ο Στιούαρτ Ρόουλι, Πρόεδρος Ford Ευρώπης και επικεφαλής μετασχηματισμού και ποιότητας, Ford Motor Company σχολίασε: «Επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό μας στην Ευρώπη, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε και χτίσουμε ένα μέλλον όπου τα συναρπαστικά οχήματα και η συνεχής προσήλωση στην εμπειρία των πελατών συμβαδίζουν με την προστασία του πλανήτη μας. Φέρνοντας την εντελώς νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων μας στη Βαλένθια θα βοηθηθούμε να οικοδομήσουμε μία κερδοφόρα επιχείρηση στην Ευρώπη, να διασφαλίζουμε απασχόληση υψηλής αξίας και να αυξήσουμε την προσφορά της Ford σε premium ηλεκτρικά, υψηλής απόδοσης και πλήρως συνδεδεμένων οχημάτων που θα καλύψουν τη ζήτηση των Ευρωπαίων πελατών μας».

Ford

Μέχρι το 2026, η Ford σχεδιάζει την πώληση στην Ευρώπη 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως. Τα σχέδια της Ford για ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη υποστηρίζει ο παγκόσμιος στόχος ετήσιας παραγωγής άνω των 2 εκατομμυρίων EV μέχρι το 2026 και το προσαρμοσμένο περιθώριο κέρδους EBIT 10% της εταιρείας μέχρι το 2026.

Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!