Η Triumph εξαγόρασε την Oset Bikes (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Triumph εξαγόρασε την Oset Bikes (vid)
Η Triumph ανεβάζει ταχύτητα στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες ξεκινώντας συνεργασία με την Oset Bikes.

Πολλά εργοστάσια κατασκευής μοτοσικλετών έχουν ξεκινήσει να εισάγουν στην γκάμα τους μοτοσικλέτες - κυρίως ηλεκτρικές - οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους. Πρόσφατα είδαμε ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο για μικρά παιδιά από την Kawasaki, νέα μοντέλα off-road από την GasGas και την Husqvarna όπως και εξελιγμένη γκάμα μοτοσικλετών από την Yamaha για παιδιά και εφήβους.

Η Triumph, θέλοντας να φέρει στην «οικογένειά» της νεαρούς αναβάτες - παιδιά και εφήβους - αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά της αμερικανικής φίρμας Oset Bikes. Πρόκειται για μια εταιρεία κατασκευής μικρών ηλεκτρικών μοτοσικλετών MX και Trail με έντονη δραστηριότητα από το 2004 μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ. Μέσω της Oset η Triumph θα δημιουργήσει μια νέα γκάμα μοτοσικλετών εκτός δρόμου η οποία θα φέρει τους λιλιπούτειους αναβάτες στον κόσμο της Triumph και του off-road.

oset

Η κίνηση της Triumph δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει τη δική της γκάμα off-road μοντέλων. Μάλιστα, για την εξέλιξη των off-road μοντέλων της έχουν επιστρατευτεί δύο θρύλοι των αγώνων, ο Ρίκι Καρμικέλ και ο Ιβάν Θερβάντες. Οι δύο πρώην πρωταθλητές μαζί με τους μηχανικούς της Triumph δουλεύουν πάνω στον σχεδιασμό και το στήσιμο των μοτοσικλετών, ενώ πρόσφατα βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου για να δοκιμάσουν πρωτότυπα μοντέλα.

oset

Ο Νίκ Μπλέρ, CEO της Triumph, τόνισε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την OSET. Είναι μια δυναμική εταιρεία η οποία έχει επικεντρωθεί στο να φέρει τους νέους στον κόσμο της μοτοσικλέτας με πρωτοποριακά μοντέλα για άπειρους και έμπειρους αναβάτες. Η μάρκα μας θα συνεχίσει να δουλεύει ανεξάρτητα, αλλά η Triumph και η OSET θα συνεργαστούν στην εξέλιξη νέων εκτός δρόμου μοντέλων προσανατολισμένων στους νέους».

O Θερβάντες βάζει δύσκολα στο Tiger 900 Rally Pro.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!