Νέα σειρά e-bikes Ducati Scrambler

Κώστας Παστρίμας
Νέα σειρά e-bikes Ducati Scrambler
Η Ducati παρουσίασε δύο νέα ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης με έντονο στυλ και πρακτικότητα.

Πριν από μερικούς μήνες η Ducati παρουσίασε τη νέα σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων της με κορυφαίο το Futa για αγωνιστική χρήση δρόμου. Οι Ιταλοί παρόλα αυτά δεν ξεχνάνε και την σειρά αναδιπλούμενων ποδηλάτων πόλης τα οποία έχουν εντάξει στην γκάμα των Scrambler με απαράμιλλο σχεδιασμό και κορυφαία πρακτικότητα.

Τα δύο νέα μοντέλα της Scrambler είναι τα SCR-X και SCR-E GT τα οποία διαθέτει πολλά νέα στοιχεία. Τα ποδήλατα έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Platum, μια νέα εταιρεία που συνεργάζεται με την MT Distribution, ενώ βασικό κομμάτι του σχεδιασμού έχει αναλάβει το τμήμα Centro Stile Ducati από το Μπόργκο Πανιγκάλε. Κοινό στοιχείο των δύο μοντέλων είναι το νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης το οποίο η Ducati ονομάζει 48V. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκινητήρα της Bafang τοποθετημένο στον πίσω τροχό με απόδοση 250W και 60Nm ροπής. Το σύστημα συνεργάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων της Shimano Tourney, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 25Km/h.

Ducati

Στην περίπτωση του SCR-X το συγκεκριμένο ποδήλατο είναι φτιαγμένο για ευκολία στις αστικές καθημερινές μετακινήσεις. Διαθέτει τροχούς 20 ιντσών, εμπρός ανάρτηση και σχάρα φόρτωσης πίσω για φορτίο 25 κιλών. Η μπαταρία είναι 499Wh και δίνει αυτονομία 80 χιλιομέτρων στο ποδήλατο. Από την άλλη, το SCR-E GT είναι για περισσότερες περιπέτειες καθώς διαθέτει ελαστικά διπλής χρήσης στις ζάντες των 20 ιντσών, αναρτήσεις εμπρός και πίσω, δίσκους φρένων εμπρός και πίσω και μπαταρία 614Wh με αυτονομία που φτάνει τα 80 χιλιόμετρα.

Ducati

Το πλαίσιο και στα δύο μοντέλα είναι αλουμινένιο με εύκολο και συμπαγές σύστημα δίπλωσης. Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο για καλύτερη προστασία, ενώ η LCD οθόνη πληροφοριών είναι αδιάβροχη με πολλαπλές λειτουργίες και σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα Scrambler θα είναι διαθέσιμα στο τέλος Ιουλίου με την τιμή τους να βρίσκεται στο φάσμα των 2.000 - 2.500 ευρώ. Τα ποδήλατα της Scrambler Ducati μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματα Kosmoride.

Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!