Νέες επενδύσεις της Stellantis για το αύριο της αυτοκίνησης

Νέες επενδύσεις της Stellantis για το αύριο της αυτοκίνησης

Κώστας Παστρίμας
Νέες επενδύσεις της Stellantis για το αύριο της αυτοκίνησης
Ο Όμιλος Stellantis αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις του, στο πλαίσιο του πλάνου Dare Forward 2030.

Σε μία ακόμα σημαντική επένδυση προχώρησε ο Όμιλος Stellantis στο πλαίσιο της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του για πιο ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. Η επένδυση έχει ύψος 33 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά δύο συγκεκριμένες βάσεις έρευνας και εξέλιξης στο Τορίνο της Ιταλίας (Orbassano Safety Center) και στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ (Auburn Hills).

Βασικός στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι η επιτάχυνση της εκτέλεσης του στρατηγικού πλάνου της Stellantis, Dare Forward 2030, ειδικότερα σε ότι αφορά το στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 50% την περίοδο 2021 – 2030 και την επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα μέχρι το 2038. Η εγκαταστάσεις στο Τορίνο έχουν ήδη πολύ σημαντικό ρόλο στον Όμιλο Stellantis καθώς εκεί έχουν εξελιχθεί νέες τεχνολογίες και νέα μοντέλα όπως η Alfa Romeo Tonale.

Stellantis

Η αναβάθμιση στο Orbassano αφορά νέες ψηφιακές μεθόδους επεξεργασίας δεδομένων και αναβαθμίσεις στις τέσσερις πίστες δοκιμών για τη δοκιμή και εξέλιξη αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (BEV), αλλά και εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης για επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV). Μην ξεχνάμε πως εκεί πραγματοποιούνται οι δοκιμές επαγωγικής φόρτισης, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το νέο ηλεκτρικό FIAT 500.

Stellantis

Από την άλλη, στις εγκαταστάσεις του Auburn Hills στο Μίσιγκαν, όπου εξελίχθηκε το νέο Jeep Grand Cherokee με το σύστημα 4xe, θα έχουμε αναβαθμίσεις που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση κυλιόμενου τάπητα με δυνατότητα αλλαγής κλίσης για μεγαλύτερης ακρίβειας μετρήσεις της αεροδυναμικής απόδοσης των οχημάτων. Ο συγκεκριμένος τομέας είναι κρίσιμης σημασίας για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των εξηλεκτρισμένων οχημάτων και την αύξηση της αυτονομίας τους.

Stellantis

Ο Χάραλντ Γουέστερ, Chief Engineering Officer της Stellantis, τόνισε: «Αυτά τα δύο κορυφαία κέντρα δοκιμών θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στο να καταστήσουν τα μελλοντικά μοντέλα της Stellantis το σημείο αναφοράς στην αυτοκινητοβιομηχανία όσον αφορά στην απόδοση και στην ασφάλεια». Βασικοί στόχοι του στρατηγικού πλάνου Dare Forward 2030 της Stellantis είναι το 100% των πωλήσεων επιβατικών οχημάτων στην Ευρώπη και το 50% των πωλήσεων επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών στις Η.Π.Α. να αποτελούνται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!