Κι εγένετο IAME Super Cup!

Πάνος Σεϊτανίδης
Κι εγένετο IAME Super Cup!
O κορυφαίος ιδιωτικός θεσμός karting στην Ελλάδα, το IAME Series Greece, απέκτησε… spin off!

Πάνω που οι φίλοι του karting αναρωτιούνταν πως θα καλυφθεί το μεγάλο κενό ανάμεσα στον δεύτερο και τον τρίτο γύρο του IAME Series Greece 2022, ήρθε το Αθλητικό Σωματείο ΦΙΛΜΠΑ να διοργανώσει έναν αγώνα που θα ανεβάσει κατακόρυφα τις θερμοκρασίες.

Ο λόγος για το Super Cup, έναν ανεξάρτητο αγώνα βαθμολογικά, που όμως λειτουργεί υπό τη γενικότερη ομπρέλα του IAME στην Ελλάδα. Θα διεξαχθεί στις 10 Ιουλίου, στο… «σπίτι μακριά από το σπίτι» του θεσμού που φέτος ήταν προγραμματισμένο να επισκεφτεί μόνο την πίστα Kartodromo στις Αφίδνες.

IAME Series Greece

Αυτή τη φορά, η προσοχή θα στραφεί στην πάντα φιλόξενη πίστα Kartmania στα Βραχναίικα της Πάτρας, θα υποδεχθεί την ελίτ του ελληνικού karting, σε έναν αγώνα που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι «warriors» θα λάβουν μέρος σε αυτή την αγωνιστική γιορτή, θα χωριστούν σε πέντε κατηγορίες: X30 MINI (8-12 ετών, με τις ηλικίες 8-10 και ξεχωριστή κατάταξη ως κλάση X30 MINI B), X30 JUNIOR (12-14 ετών), X30 SENIOR (από 14 ετών), X30 MASTER (αθλητές άνω των 30 ετών) και KZ2/KZ3 (από 15 ετών).

IAME Series Greece

Όπως συμβαίνει πάντα στον αγώνα της Πάτρας, το τοπικό στοιχείο αναμένεται να είναι έντονο, με αρκετούς Αχαιούς Αθλητές να διεκδικούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στους συνήθεις πρωταγωνιστές του θεσμού.

Και δεν θα κυνηγήσουν μόνο την ικανοποίηση της κατάκτησης της καρό σημαίας, αλλά και επιπλέον εισιτήρια για τους Παγκόσμιους Τελικούς (IWF), που φέτος θα διεξαχθούν επί γαλλικού εδάφους και συγκεκριμένα πίστα karting Le Mans.

Πέραν των οκτώ εισιτηρίων που θα χαρίσει το IAME Series Greece, το Super Cup θα προσφέρει άλλα τέσσερα: ένα για τον νικητή κάθε αγωνιστικής κατηγορίας (εκτός της KZ2/KZ3!

IAME Series Greece

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!