MotoGP: Σοβαρός τραυματισμός για τον Πέδρο Ακόστα σε προπόνηση MX

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Σοβαρός τραυματισμός για τον Πέδρο Ακόστα σε προπόνηση MX
Ο Πέδρο Ακόστα έσπασε το μηριαίο οστό σε προπόνηση motocross και μένει εκτός δράσης για τουλάχιστον 6 εβδομάδες

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 του 2021, Πέδρο Ακόστα τραυματίστηκε σοβαρά σε προπόνηση motocross δύο ημέρες μετά τον αγώνα της Γερμανίας όπου κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του αγώνα Moto2. Ο ταλαντούχος Ισπανός έσπασε το μηριαίο οστό του αριστερού του ποδιού με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα στη Βαρκελώνη για εγχείρηση.

Ο Ακόστα είχε ξεκινήσει να βρίσκει την ταχύτητά του στη σέλα της Red Bull KTM Moto2 έχοντας κερδίσει τον αγώνα της Ιταλίας και παίρνοντας τη δεύτερη θέση στο Σάχσενρινγκ. Αυτός ο τραυματισμός ωστόσο τον αφήνει πλέον εκτός δράσης για αρκετό καιρό με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 6-8 εβδομάδες.

Acosta

Ο Ισπανός έκανε την επέμβαση στη Βαρκελώνη και οι γιατροί έμειναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Αυτό που μένει τώρα είναι ο Ακόστα να ξεκινήσει αποθεραπεία για να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν ταχύτερα. Θα χάσει σίγουρα τον αγώνα του Άσσεν στην Ολλανδία το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο 24-26 Ιουνίου και ελπίζει να είναι έτοιμος για το Βρετανικό Grand Prix τον Αύγουστο.

Ο νεαρός αναβάτης της KTM στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς το πρωτάθλημα μετά τον αγώνα της Ολλανδίας διακόπτεται για το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι αν όλα πάνε καλά με την αποθεραπεία του θα χάσει μόνο έναν αγώνα, αυτόν της Ολλανδίας, καθώς ο επόμενος αγώνας είναι στις 7 Αυγούστου στο Σίλβερστον της Μ. Βρετανίας. Στη χειρότερη να χάσει δύο αγώνες αν επιστρέψει στην Αυστρία στις 21 Αυγούστου.

Acosta

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!