Hyundai: Το πρώτο σχέδιο του Ioniq 6 (vid)

Hyundai: Το πρώτο σχέδιο του Ioniq 6 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Hyundai: Το πρώτο σχέδιο του Ioniq 6 (vid)
Η Hyundai παρουσίασε το πρώτο σκίτσο του Ioniq 6 με αεροδυναμικά σμιλευμένη σιλουέτα.

Εν αναμονή της πρώτης παρουσίασης του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου Ioniq 6, η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρώτο σκίτσο της σχεδιαστικής γραμμής που αναμένεται να ακολουθήσει η κορεάτικη φίρμα. Από την πρώτη αυτή εικόνα φαίνεται ξεκάθαρα πως έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά αεροδυναμικό μοντέλο το οποίο θυμίζει πολύ streamliner με καθαρές, απλές, γραμμές και έντονη φουτουριστική αισθητική.

Η σχεδιαστική γραμμή που εμφανίζεται στο σκίτσο αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των σχεδιαστών της Hyundai να ικανοποιούν τόσο τις αισθητικές όσο και τις λειτουργικές ανάγκες των πελατών στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το Ioniq 6 είναι το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai και είναι εμπνευσμένο από το Prophecy Concept EV. Το μοντέλο θα είναι βασισμένο στην πλατφόρμα Ε-GMP (Electric Global Modular Platform) του Ομίλου Hyundai με ευρύ μεταξόνιο και βελτιστοποιημένη εσωτερική σχεδίαση.

Hyundai

Η Hyundai σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να αποκαλύψει και άλλες εικόνες του Ioniq 6 μέσω των επίσημων καναλιών κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υπάρχει ήδη έτοιμη ειδική σελίδα στο διαδίκτυο στην οποία μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τα νέα για το Ioniq 6.

Hyundai

Η Hyundai αναμένεται να παρουσιάσει το νέο της μοντέλο στο τέλος του μήνα με λεπτομέρειες τόσο για το εσωτερικό του όσο και για την εμφάνισή του. Στο τεχνικό κομμάτι το Ioniq 6 αναμένεται να δανειστεί το σύστημα ηλεκτροκίνησης του Ioniq 5 με ισχύ κοντά στους 300 ίππους και μπαταρία χωρητικότητας 77,45kWh. Η αυτονομία υπολογίζεται κοντά στα 500 χιλιόμετρα.

Βίντεο με την πρώτη παρουσίαση του Ioniq 6.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!