BMW: Νέα γραμμή παραγωγής για τα συστήματα e-drive

BMW: Νέα γραμμή παραγωγής για τα συστήματα e-drive

Κώστας Παστρίμας
BMW: Νέα γραμμή παραγωγής για τα συστήματα e-drive
Η BMW μεταφέρει την παραγωγή της επόμενης γενιάς ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης e-drives στο εργοστάσιο του Στάγιερ.

Η BMW προχωράει με γοργούς ρυθμούς στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και γραμμές παραγωγής. Από το 2025 ο Όμιλος BMW αποφάσισε να μεταφέρει την παραγωγή των συστημάτων μετάδοσης ηλεκτροκίνησης e-drive στο εργοστάσιο του Στάγιερ στην Αυστρία, σε μια πολύ εξελιγμένη μονάδα που έχει δημιουργηθεί εκεί.

Η BMW επένδυσε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ προκειμένου να αναπτύξει νέα τεχνολογία στις μονάδες παραγωγής αυξάνοντας την παραγωγική ικανότητα στα συστήματα μετάδοσης του Ομίλου. Το εργοστάσιο Στάγιερ θα κατασκευάζει στο μέλλον όλα τα βασικά εξαρτήματα για το καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης e-drive, όπως τον ρότορα, τον στάτη, το κιβώτιο, τον μετατροπέα και το κέλυφος. Τα εξαρτήματα αυτά θα εγκαθίστανται στη συνέχεια σε δύο νέες γραμμές συναρμολόγησης.

BMW

Για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, οι εγκαταστάσεις παραγωγής θα ανακαινιστούν και θα δημιουργηθούν νέοι χώροι. Το νέο κτίριο θα χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή ηλεκτρονικών ισχύος σε ελεγχόμενο περιβάλλον που θα φιλτράρεται πλήρως από σκόνη, ρύπους και μικροσωματίδια. Η συνολική επιφάνεια για την παραγωγή θα επεκταθεί κατά περίπου 60.000 τετραγωνικά μέτρα. Ο μετασχηματισμός του εργοστασίου του Στάγιερ πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές του BMW iFACTORY – Lean. Green. Digital και θα καλύψει το 100% των ενεργειακών του απαιτήσεων από ανανεώσιμες πηγές το αργότερο έως το 2025 – χρησιμοποιώντας πράσινη ενέργεια και θερμότητα από τη βιομάζα της περιοχής.

BMW

Ο Μίλαν Νεντέλκοβιτς, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για την παραγωγή, τόνισε: «Αυτό το εργοστάσιο έχει εξελίξει και κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης για τις μάρκες BMW και MINI για περισσότερα από 40 χρόνια. Ένα στα δύο οχήματα του BMW Group σε όλο τον κόσμο σήμερα έχει ήδη μία ‘καρδιά’ κατασκευασμένη στο Steyr. Από το 2025, εδώ θα εξελίσσουμε και θα παράγουμε επίσης την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης. Η πολυετής εμπειρία και η πλούσια τεχνογνωσία στα συστήματα μετάδοσης κίνησης καθιστούν το εργοστάσιο του BMW Group στο Στάγιερ την ιδανική εγκατάσταση για τη βιώσιμη κινητικότητα του μέλλοντος».

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!