Mille Miglia: Ξανά στην κορυφή η Alfa Romeo

Mille Miglia: Ξανά στην κορυφή η Alfa Romeo

Mille Miglia: Ξανά στην κορυφή η Alfa Romeo
Η ιταλική φίρμα ήταν αυτή που ξεχώρισε στο ιστορικό event Mille Milla διευρύνοντας το ρεκόρ νικών της στον «Ομορφότερο Αγώνα του κόσμου».

Το 40ο ιστορικό Mille Miglia ολοκληρώθηκε με ακόμα ένα θρίαμβο για την Alfa Romeo, που είδε το πλήρωμα των Αντρέα Βέσκο και Φάμπιο Σαλβινέλι με μία 6C 1750 SS Zagato του 1929 να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο τερματισμός έγινε μάλιστα στην πόλη της Μπρέσια, σε ένα κλίμα γιορτής για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το τελευταίο τμήμα του αγώνα, από την Πάρμα στη Μπρέσια πέρασε από σημεία με ιδιαίτερη σημασία για την Alfa Romeo, όπως η πίστα Varano De’ Melegari και το αυτοκινητοδρόμιο της Μόντσα. Περνώντας από τα μέρη όπου γιγαντώθηκε το πάθος για τους αγώνες αυτοκινήτου στην Ιταλία, η επιστροφή στη Λομβαρδία και ο τερματισμός στη Μπρέσια ολοκλήρωσε ακόμα μια ιστορική στιγμή για την Alfa Romeo.

Mille Miglia

Όπως κάθε χρονιά, τόσο στη διαδρομή, όσο και στον τερματισμό του Mille Miglia, χιλιάδες ανθρώπων χειροκρότησαν την προσπάθεια ανθρώπων και μηχανών που διατηρούν αναλλοίωτη τη μαγεία του αυτοκινήτου.

Η Alfa Romeo αποτελεί τον πλέον επιτυχημένο κατασκευαστή στην ιστορία του Mille Miglia, του «ομορφότερου αγώνα στον κόσμο», όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο Έντσο Φεράρι. Από το 1927 που πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας στην ιστορία μέχρι και το 1957 που ολοκληρώθηκε για τελευταία χρονιά στην κλασσική του εκδοχή, η Alfa Romeo κατέκτησε 11 νίκες, ένα ρεκόρ που θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν για πάντα ακατάρριπτο.

Mille Miglia

Αντίστοιχα, στην ιστορική εκδοχή του αγώνα που ξεκίνησε το 1977, η ιταλική φίρμα έχει κατακτήσει 12 νίκες συμπεριλαμβανομένης αυτή του 2022 και είναι η πλέον επιτυχημένη μάρκα. Από το 2016 η Alfa Romeo διατηρεί ένα σερί 7 νικών, εκ των οποίων οι πέντε με τη 6C 1750 SS Zagato, νικήτρια και του φετινού αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!