Formula 1: Ο Φέτελ τα έβαλε με υπουργό του Καναδά

Formula 1: Ο Φέτελ τα έβαλε με υπουργό του Καναδά
Ο Γερμανός πολυπρωταθλητής συνεχίζει τον περιβαλλοντικό αγώνα του στέλνοντας το δικό του μήνυμα και προκαλώντας τις αντιδράσεις πολιτικών στον Καναδά.

Ο οδηγός της Aston Martin, Σεμπάστιαν Φέτελ, εμφανίστηκε στο Μοντρεάλ και το σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ με ένα μπλουζάκι που έγραφε πάνω ένα μήνυμα. Συγκεκριμένα έγραφε τις φράσεις: «Σταματήστε την εξόρυξη πίσσας» και «Το κλιματικό έγκλημα του Καναδά».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Υπουργού Ενέργειας της Αλμπέρτα, Σόνια Σάβατζ, που θέλησε να επιτεθεί προσωπικά στον Φέτελ με ανάρτησή της στο Twitter: «Έχω δει αρκετή υποκρισία τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ένας οδηγός αγώνων που τον υποστηρίζει η Aston Martin, που έχει χορηγία από την Αραβική Aramco, κάνει παράπονα για το περιβάλλον. Η Aramco είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη παραγωγή όλων στον κόσμο. Συμβάλλει στη μεγαλύτερη παραγωγή ρύπων στον πλανήτη από το 1965».

Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο Φέτελ από τη μεριά του είδε τις δηλώσεις της Σάβατζ και με δηλώσεις του στο Racefans θέλησε να της απαντήσει ανάλογα: «Ναι είμαι ένας υποκριτής με το να κάνω τη δουλειά μου, να κάνω αυτό που αγαπώ. Είμαι απογοητευμένος που οι πολιτικοί επιλέγουν τις προσωπικές επιθέσεις, διότι δεν πρόκειται για εμένα αλλά για τη μεγαλύτερη εικόνα. Το σημαντικό της όλης κατάστασης είναι το μήνυμα πως πρέπει να γίνει αλλαγή και να εγκαταλείψουμε τα ορυκτά καύσιμα ώστε να στηριχτούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Για τον Καναδά, ο οδηγός της Aston Martin είχε ετοιμάσει ένα ειδικό κράνος που είχε το ίδιο μήνυμα με το μπλουζάκι που φόρεσε την Πέμπτη στην πίστα. Ωστόσο στον αγώνα επέλεξε να μην το χρησιμοποιήσει και έπέστρεψε σε αυτό με τα κλασικά του χρώματα.

Στο Grand Prix Μαϊάμι, ο Φέτελ προέβη σε μία ανάλογη κίνηση φορώντας ένα μπλουζάκι που ανέφερε: «Μαϊάμι 2060, το πρώτο υποβρύχιο Grand Prix. Δράστε τώρα ή κολυμπήστε αργότερα». Την κίνηση αυτή την έκανε λόγω της αυξημένης στάθμης της θάλασσας στην περιοχή.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!