Formula 1: O Καναδάς δοκίμασε την υπομονή του Φέτελ (vid)

Formula 1: O Καναδάς δοκίμασε την υπομονή του Φέτελ (vid)
Ένα απρόσμενο αποτέλεσμα περίμενε τον οδηγό της Aston Martin Σεμπάστιαν Φέτελ στις κατατακτήριες δοκιμές στο σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ.

Πρόωρα μας αποχαιρέτησαν στη μάχη της pole position οι δύο οδηγοί της Aston Martin, σε μία καταστροφική διαδικασία για τη βρετανική ομάδα. Οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ αποκλείστηκαν από το Q1 και θα εκκινήσουν τον αγώνα από τις θέσεις 17 και 18.

Ο Γερμανός 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος με τον αποκλεισμό του στην πρώτη διαδικασία κατατακτηρίων. Η εμφάνιση αυτή ήταν απογοητευτική για τον ίδιο, έπειτα από μία δυναμική παρουσία εντός της πρώτης 10άδας στον προηγούμενο αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν. Μάλιστα, με το άκουσμα των άσχημων νέων, ο Φέτελ δεν έκρυψε τα συναισθήματά του στον ασύρματο πριν επιστρέψει στο γκαράζ της ομάδας του.

Η αντίδραση του Φέτελ δημιουργεί έντονα ερωτηματικά σχετικά με την προετοιμασία της ομάδας για τις κατατακτήριες δοκιμές. Στο FP3 όπου διεξήχθη επίσης υπό βροχή ο Φέτελ ήταν μισό δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον Φερνάντο Αλόνσο της Alpine που θα εκκινήσει τον αγώνα από τη 2η θέση, δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Q1, o Φέτελ παραδέχθηκε πως δεν έχει απαντήσεις σχετικά με την άσχημη εμφάνιση της ομάδας του στον Καναδά: «Δεν ξέρω πού εξαφανίστηκε ο ρυθμός μας. Δεν αλλάξαμε πολλά από το FP3 στις κατατακτήριες. Ήμασταν πολύ αργοί και δεν ξέρουμε το γιατί. Είναι κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να πάμε πολύ καλά στις συνθήκες αυτές. Με δεδομένο το πώς ένιωθα στο μονοθέσιο, οι χρόνοι μας δεν είναι έκπληξη. Ήταν δύσκολη η οδήγηση, γλιστρούσα πολύ και το πίσω μέρος ήταν ασταθές. Πρέπει να δούμε τα δεδομένα, γιατί σίγουρα κάτι δεν πάει καλα».

Η Aston Martin δίνει προς ώρας μάχη με τη Haas στη βαθμολογία των κατασκευαστών, καθώς αμφότερες έχουν από 15 βαθμούς. Οι δύο οδηγοί της αμερικανικής ομάδας όμως θα εκκινήσουν από τις θέσεις 5 και 6 και αυτό τους δίνει ένα προσωρινό πλεονέκτημα.

Απόψε το gMotion by Gazzetta πηγαίνει… τέρμα γκάζι, με live κάλυψη των μεγάλων γεγονότων αλλά και live εκπομπές στο Instagram! Αναλυτικά:

Κυριακή 19/6

15.00 MotoGP Γερμανίας – Online σχολιασμός στο gazzetta.gr

20.30 F1 GP Καναδά – Online σχολιασμός της μάχης της pole position στο gazzetta.gr

20.55 Instagram Live - THE GRID με τον @SeitanF1 στο @gazzetta.gr
23.15 Instagram Live - POST RACE SHOW με τους @SeitanF1 & @pournarakis στο @gazzetta.gr

F1 Καναδάς

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!