Formula 1, Καναδάς: Νέα ποινή για Λεκλέρ, εκκινεί τελευταίος

Formula 1, Καναδάς: Νέα ποινή για Λεκλέρ, εκκινεί τελευταίος
Ο αγώνας του Σαρλ Λεκλέρ έγινε ακόμα πιο δύσκολος μετά τις νέες ποινές που δέχθηκε για αλλαγή εξαρτημάτων στον κινητήρα και οι οποίες τον έριξαν στην τελευταία θέση της εκκίνησης.

Ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari θα αναγκαστεί να εκκινήσει το Grand Prix Καναδά από το πίσω μέρος του grid. Όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια του FP3, η ιταλική ομάδα άλλαξε επιπλέον κομμάτια στη μονάδα ισχύος του και ξεπέρασε το επιτρεπόμενο όριο που ορίζουν οι κανονισμοί.

Η Ferrari φόρεσε νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης, νέο τούρμπο, νέα MGU-H και MGU-K. Ήδη μετά το FP2 ήταν γνωστό πως θα δεχθεί 10 θέσεις ποινής λόγω χρήσης νέου Control Electronics. Η στρατηγική της Ferrari να βάλει πριν τις κατατακτήριες τα νέα κομμάτια στη μονάδα ισχύος σημαίνει πως έχει απόθεμα εξαρτημάτων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Ferrari όμως δεν άλλαξε μόνο στο μονοθέσιο του Λεκλέρ κομμάτια στη μονάδα ισχύος. Ο Κάρλος Σάινθ για το Grand Prix Καναδά θα έχει νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης, όμως δεν θα δεχθεί ποινή στην εκκίνηση του αγώνα. Όμως αυτός είναι ο τρίτος του κινητήρας και ο τελευταίος πριν δεχθεί ποινή.

Εκτός από τον Λεκλέρ στην ίδια μοίρα βρίσκεται ο Γιούκι Τσουνόντα της Scuderia AlphaTauri, o οποίος άλλαξε πλήρως την κινητήρια μονάδα του και θα εκκινήσει επίσης από το πίσω μέρος του grid.

To Σαββατοκύριακο το gMotion by Gazzetta πηγαίνει… τέρμα γκάζι, με live κάλυψη των μεγάλων γεγονότων αλλά και live εκπομπές στο Instagram! Αναλυτικά:

Σάββατο 18/7
22.30 F1 GP Καναδά – Online σχολιασμός της μάχης της pole position στο gazzetta.gr

Κυριακή 19/7
15.00 MotoGP Γερμανίας – Online σχολιασμός στο gazzetta.gr
20.30 F1 GP Καναδά – Online σχολιασμός της μάχης της pole position στο gazzetta.gr
20.55 Instagram Live - THE GRID με τον @SeitanF1 στο @gazzetta.gr
23.15 Instagram Live - POST RACE SHOW με τους @SeitanF1 & @pournarakis στο @gazzetta.gr

F1 Καναδάς

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!