Στο θρυλικό Ντακάρ το Daytona Rockstar 500

Κώστας Παστρίμας
Στο θρυλικό Ντακάρ το Daytona Rockstar 500
Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης με ένα Daytona Rockstar 500 ξεκινάει το ταξίδι του προς το θρυλικό Ντακάρ.

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει ένα ταξίδι και αμέσως ξεκινάει το επόμενο. Ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος είναι έτοιμος να ξεκινήσει ακόμα ένα τρομερό ταξίδι αυτήν τη φορά με προορισμό την Αφρική. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου ταξιδιού είναι ότι ο τερματισμός θα γίνει στην θρυλική πόλη του Ντακάρ στη Σενεγάλη.

Το Ντακάρ έχει συνδέσει το όνομά του με τον θρυλικό αγώνα της ερήμου ο οποίος κάθε χρόνο δοκιμάσει αναβάτες, οδηγούς και οχήματα στα όριά τους. Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα έχει στη διάθεσή του ένα Daytona Rockstar 500 για τη συγκεκριμένη περιπέτεια την οποία του παραχώρησε η Γκοργκόλης Α.Ε. Με την scrambler μοτοσικλέτα θα διανύσει 7.500 χιλιόμετρα με εκκίνηση την Αθήνα και τελικό προορισμό το Ντακάρ της Σενεγάλης.

Daytona

Το ταξίδι θα ξεκινήσει στις 21 Ιουνίου του 2022 και ο Έλληνας αναβάτης θα περάσει πρώτα από την Ιταλία. Από εκεί με καράβι θα περάσει στο Μαρόκο όπου θα ξεκινήσει την περιπέτεια στους δρόμους της Αφρικής. Θα περάσει από την Μαυριτανία και έπειτα θα επισκεφτεί τη Σενεγάλη όπου θα ολοκληρώσει τη διαδρομή του. Με σημεία αναφοράς τις γεωγραφικές συντεταγμένες της Δυτικής Αφρικής, τους σαγηνευτικούς αμμόλοφους της ερήμου Σαχάρας, τα θαλασσινά τοπία του Ατλαντικού Ωκεανού και τον Τροπικό του Καρκίνου, το «DAYTONA DAKAR» αντιπροσωπεύει μια δυναμική περιπέτεια δρόμου, αποτελώντας ένα ταξιδιωτικό όνειρο ζωής για χιλιάδες μοτοσυκλετιστές.

Daytona

Το Daytona Rockstar 500 είναι μια scrambler μοτοσικλέτα με ρετρό αισθητική η οποία διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά απόδοσης 43 ίππων, ενώ οι αναρτήσεις είναι ποιοτικές της KYB. Τα φρένα είναι της Nissin με ρυθμιζόμενο ABS, ενώ οι τροχοί είναι 18 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω με ελαστικά διπλής χρήσης για μεγαλύτερη άνεση στις χωμάτινες διαδρομές. Το μεγάλο ρεζερβουάρ των 15 λίτρων θα βοηθήσει τον Μητσάκη να διανύσει πολλά συνεχόμενα χιλιόμετρα (περίπου 400Km) με τη διάρκεια του ταξιδιού να είναι 26 ημέρες.

Daytona

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!