Sony και Honda μαζί στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2025

Sony και Honda μαζί στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2025
Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν τη συμφωνία για τη δημιουργία της κοινοπραξίας που θα δραστηριοποιείται στην πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή υπηρεσιών κινητικότητας.

Την οριστική συμφωνία για τη δημιουργία μίας νέας εταιρείας που θα δραστηριοποιείται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ανακοίνωσαν Sony και Honda. Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες είχαν κάνει γνωστή στις αρχές Μαρτίου την υπογραφή μνημονίου κατανόησης (MoU) και τώρα προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας για την κοινοπραξία.

Η νέα εταιρεία ονομάζεται Sony Honda Mobility Inc., θα έχει έδρα στο Τόκιο και σε αυτήν θα συμμετέχουν κατά 50/50 οι δύο εταίροι. Αντικείμενο της εταιρείας είναι η πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και η παροχή υπηρεσιών κινητικότητας. Η ίδρυση της εταιρείας θα γίνει εντός του 2022 και οι πωλήσεις θα αρχίσουν το 2025.
Η μεν Honda θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων και την ενσωμάτωση συστημάτων (π.χ. ασφάλειας), η δε Sony θα προσθέτει τεχνολογίες επικοινωνιών, ψυχαγωγίας κ.α. Όλα δείχνουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται σε εργοστάσια της Honda και θα φέρουν το λογότυπο της νέας εταιρείας.

«Οι πρωτοβουλίες της Sony όσον αφορά την κινητικότητα επικεντρώνονται στην ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την προσαρμοστικότητα. Καθώς συνεχίζουμε να κερδίζουμε γνώση σε αυτούς τους τομείς, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε ως συνεργάτη την Honda, ο οποία έχει σημαντικές επιτυχίες και εμπειρία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Group Corporation, Κενιχίρο Γιοσίντα.

«Η Honda ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που αφορούν το περιβάλλον, την ασφάλεια και άλλους τομείς, προκειμένου να συνεισφέρει στην κοινωνική αλλαγή μέσω της κινητικότητας. Μέσω της νέας εταιρείας θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε επιπλέον αξία, χάρη στο συνδυασμό των διαφορετικών πεδίων δραστηριότητάς μας», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honda Motor, Τοσιχίρο Μίμπε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!