To 2025 το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της συμμαχίας Sony-Honda

To 2025 το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της συμμαχίας Sony-Honda

To 2025 το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της συμμαχίας Sony-Honda
Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν μία νέα εταιρεία που θα κατασκευάζει και θα διαθέτει στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικά μοντέλα.

Η αναζήτηση από τη Sony στρατηγικού εταίρου ώστε να εισέλθει στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας ολοκληρώθηκε, με τον κολοσσό ηλεκτρικών ειδών να ανακοινώνει την συμμαχία με τη Honda. Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες ανακοίνωσαν την υπογραφή σχετικού μνημονίου κατανόησης (MOU). Μέσω της νέας εταιρείας που θα δημιουργήσουν, θα κατασκευάζουν και θα πωλούν ηλεκτρικά οχήματα (EV), ενώ θα παρέχουν και υπηρεσίες κινητικότητας, όπως το car sharing.

Η ίδρυση της εταιρείας προγραμματίζεται να γίνει εντός του 2022, ενώ το 2025 θα αρχίσουν οι πωλήσεις του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η κοινή εταιρεία θα αναλάβει τη σχεδίαση, την ανάπτυξη και την πώληση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά δεν θα διαθέτει ούτε θα διαχειρίζεται μονάδες παραγωγής. Αυτό το κομμάτι θα το αναλάβει εξολοκλήρου η Honda, η οποία θα κατασκευάζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε κάποιο από τα εργοστάσιά της. Από την πλευρά της, η Sony θα αναπτύξει την πλατφόρμα υπηρεσιών κινητικότητας, την οποία θα παρέχει στη νέα εταιρεία.

«Σκοπός της Sony είναι να… γεμίσει τον κόσμο μας με συναισθήματα μέσω της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας. Πρόθεσή μας συμμαχώντας με τη Honda, η οποία διαθέτει τεράστια εμπειρία και έχει κάνει σημαντικά επιτεύγματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, είναι να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για προσφέρουμε συναίσθημα στο χώρα της κινητικότητας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Group Corporation, Κενιχίρο Γιοσίντα.

«Η νέα εταιρεία έχει ως στόχο να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της επέκτασης της κινητικότητας στον πλανήτη. Παρότι η Sony και η Honda είναι εταιρείες με ιστορικές και πολιτιστικές ομοιότητες, το πεδίο τεχνολογικής εξειδίκευσης κάθε μίας είναι πολύ διαφορετικό. Πιστεύω άρα ότι αυτή η συμμαχία, που ενώνει τα δυνατά στοιχεία των δύο εταιρειών, προσφέρει νέες δυνατότητες για το μέλλον των μετακινήσεων», ανέφερε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honda, Τοσιχίρο Μίμπε.

Τον περασμένο Ιανουάριο, στην έκθεση τεχνολογίας CES 2022 του Λας Βέγκας, η Sony είχε παρουσιάσει το Vision-S 02, ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV, μήκους 4,9 μέτρων. Πρόκειται για το δεύτερο concept της ιαπωνικής εταιρείας, μετά το σεντάν Vision-S 01.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!