Junior GP: Νικητής ο Παντελεάκης στη Βαρκελώνη

Κώστας Παστρίμας
Junior GP: Νικητής ο Παντελεάκης στη Βαρκελώνη
Εντυπωσιακός ο Βασίλης Παντελεάκης κατάφερε να φτάσει στην πρώτη του νίκη στην πίστα της Βαρκελώνης.

Ο Βασίλης Παντελεάκης είναι ένας από τους νεαρούς Έλληνες αναβάτες που αγωνίζονται σε κορυφαία διεθνή πρωταθλήματα. Ο Παντελεάκης αγωνίζεται φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα JuniorGP στην κατηγορία ETC και ήδη έχει δείξει το ταλέντο του με σπουδαία αποτελέσματα.

Στον 3ο γύρο του πρωταθλήματος ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη το αγωνιστικό διήμερο 11-12 Ιουνίου, ο νεαρός αναβάτης ήταν συγκλονιστικός. Ξεκίνησε τον αγώνα Last Chance Race δυνατά και από τους πρώτους γύρους βρέθηκε ανάμεσα στους πρώτους. Οδήγησε τον αγώνα για αρκετούς γύρους και στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με ένα εντυπωσιακό διπλό προσπέρασμα.

MotoGP

Οι πανηγυρισμοί ωστόσο για τη νίκη δεν πήγαν καλά καθώς ο Βασίλης Παντελεάκης στάθηκε άτυχος. Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ είχε κόψει ταχύτητα πανηγυρίζοντας, ένας Πολωνός συναθλητής του δεν τον πρόσεξε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του. Αυτό είχε σαν συνέπεια να τραυματιστεί ο Βασίλης, κυρίως στο αριστερό του χέρι, με τον Πολωνό αθλητή να φέρει κάταγμα στο πόδι.

Moto3 Carasco

Στον αγώνα της Κυριακής ο Παντελεάκης πήρε τελικά μέρος, έπειτα από εξέταση του γιατρού στο πρησμένο του χέρι, ωστόσο είχε αρκετούς πόνους. Το αποτέλεσμα ήταν μια πτώση η οποία ολοκλήρωσε το αγωνιστικό του διήμερο. Επόμενος αγώνας το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουνίου στην πίστα των Σερρών για το Ελληνικό Πρωτάθλημα και στη συνέχεια, 2-3 Ιουλίου στην πίστα Χερέθ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα JuniorGP. Στον αγώνα της Βαρκελώνης βρέθηκε ο γενικός διευθυντής της Bridgestone Elastrak ο κύριος Παναγιώτης Διαμαντόπουλος μαζί με άλλα στελέχη της εταιρείας για να παρακολουθήσουν από κοντά και να υποστηρίξουν την προσπάθεια του Έλληνα αθλητή.

MotoGP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!