Honda: Ηλεκτρικό πατίνι με σύστημα υποβοήθησης ισορροπίας (vid)

Κώστας Παστρίμας
Honda: Ηλεκτρικό πατίνι με σύστημα υποβοήθησης ισορροπίας (vid)
Η Honda  ανακοίνωσε την ίδρυση της Striemo Inc. παρουσιάζοντας ένα πρωτοποριακό τρίτροχο ηλεκτρικό πατίνι.

Η Honda «τρέχει» εδώ και μερικά χρόνια (2017) το πρόγραμμα Ignition το οποίο αφορά τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων και δίνει σάρκα και οστά σε πρωτότυπες τεχνολογίες, ιδέες και σχέδια των συνεργατών της εταιρείας για να συμβάλλει στην επίλυση κοινωνικών θεμάτων και στη δημιουργία νέας αξίας για τους πελάτες και την κοινωνία. Η πρώτη επιχείρηση που δημιουργήθηκε από το Ignition ήταν η Ashirase η οποία είχε εξελίξει ένα πρωτοποριακό σύστημα υποβοήθησης του περπατήματος για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η δεύτερη εταιρεία παρουσιάστηκε πρόσφατα και είναι η Striemo Inc. Η Striemo έχει αναπτύξει ένα τρίτροχο, ηλεκτρικό πατίνι μικροκινητικότητας για ένα άτομο, το οποίο ονομάζεται Striemo. Διαθέτει έναν πρωτότυπο μηχανισμό υποβοήθησης ισορροπίας ο οποίος επιτρέπει σταθερή οδήγηση με λιγότερες πιθανότητες πτώσης σε όλο το εύρος ταχυτήτων, από αργό περπάτημα μέχρι ποδηλασία. Διευκολύνει το χρήστη να διατηρεί αυθόρμητα την ισορροπία του. Αυτή η μοναδική δομή είναι αποτέλεσμα ακριβούς σχεδιασμού όπου το κέντρο βάρους υπολογίζεται με ακρίβεια ενός δεκάτου του χιλιοστού. Η τελική ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το Striemo είναι τα 25Km/h με την αυτονομία να αγγίζει τα 30 χιλιόμετρα. Η φόρτιση της αποσπώμενης μπαταρίας απαιτεί 3,5 ώρες, ενώ το βάρος του πατινιού είναι 20 κιλά.

Honda Striemo

Ο Σίντζι Αογιάμα, Επικεφαλής του προγράμματος Ignition και Ανώτερο Διευθυντικό Εκτελεστικό Στέλεχος της Honda Motor Co. δήλωσε: «Η Honda έχει πολλούς συνεργάτες που λατρεύουν τις προκλήσεις. Ο κ. Μόρι είναι ένας από αυτούς και διακρίνεται για το έντονο πάθος του να βοηθά τους ανθρώπους και να συνεισφέρει στην κοινωνία όταν του δίνεται η δυνατότητα. Μέσω του προγράμματός μας Ignition, η Honda θα υποστηρίξει τον κ. Μόρι να υλοποιήσει το πάθος του μέσα από μια νέα πρόκληση προκειμένου να ξεκινήσει το δικό το επιχειρηματικό εγχείρημα. Η Honda θα συνεχίσει να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες μας ανοιχτής καινοτομίας και θα δημιουργήσει ένα νέο άνεμο για την επιχειρηματική μας ανάπτυξη».

Honda Striemo

Η Honda επενδύει αρκετά στην τεχνολογία υποβοήθησης της ισορροπίας ακόμα και στις μοτοσικλέτες της. Έχουμε δει να εφαρμόζονται παρόμοια συστήματα σε μοντέλα της και δεν αποκλείεται αυτό να είναι το πρώτο βήμα προς ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης για το μέλλον. Το Striemo πάντως προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία πριν από τα τέλη της φετινής χρονιάς και στην Ευρώπη αναμένεται το 2023.

Ο κατασκευαστής του Striemo μιλάει για το πατίνι του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!