Formula 1, Αζερμπαϊτζάν: Η στιγμή που ο Λεκλέρ τα έχασε όλα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Αζερμπαϊτζάν: Η στιγμή που ο Λεκλέρ τα έχασε όλα (vid)
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari εγκατέλειψε ενώ είχε τα ηνία του αγώνα της F1 στο Μπακού.

Για μία ακόμα φορά, η Θεά Τύχη δεν ήταν στο πλευρό του Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος εγκατέλειψε από το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, όγδοο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, ενώ είχε τα ηνία του αγώνα.

Ήταν η δεύτερη φετινή εγκατάλειψη του Μονεγάσκου, με την προηγούμενη να είναι στο Grand Prix της Ισπανίας όπου τα έχασε και πάλι όλα ενώ βρισκόταν στην πρωτοπορία. Μάλιστα, ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος αγώνας μετά το Μαϊάμι, τη Βαρκελώνη και το Μονακό, που ο 24χρονος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την pole position.

Δείτε στο παρακάτω video τη στιγμή του… δράματος για τη Scuderia Ferrari, όταν στον εικοστό γύρο του αγώνα στα παράλια της Κασπίας Θάλασσας, λευκός καπνός άρχισε να βγαίνει από το πίσω μέρος της F1-75.

«Πρόβλημα. Πρόβλημα. Είναι ο κινητήρας. Α… πάει», ήταν τα πρώτα λόγια του Λεκλέρ μέσω team radio. Βγαίνοντας από το μονοθέσιο, η απογοήτευσή του ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη. Και δύο λέξεις ήταν αρκετές για να καθρεφτίσουν το αντίκτυπο της νέας εγκατάλειψής του: «Με πονάει».

Ο οδηγός της Ferrari έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας αφού έμεινε στους 116, την ώρα που ο Σέρχιο Πέρεζ ανέβηκε στους 129 κι ο Μαξ Φερστάπεν στους 150.

Βαθμολογία οδηγών

Στους κατασκευαστές, η Red Bull Racing έφτασε τους 279 πόντους, η Ferrari έμεινε στους 199 ενώ η Mercedes την πλησίασε στους 161.

Βαθμολογία κατασκευαστών

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!