BMW K1600GT: Εξακύλινδρος δρομέας αποστάσεων (vid)

Κώστας Παστρίμας
BMW K1600GT: Εξακύλινδρος δρομέας αποστάσεων (vid)
Η BMW Motorrad Hellas αποκάλυψε την καινούρια K1600GT με τον εθιστικό εξακύλινδρο κινητήρα.

Στη διάρκεια των BMW Motorrad Days 2022 η εταιρεία βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη νέα K1600GT. Πρόκειται για τη ναυαρχίδα των sport touring μοτοσικλετών της BMW η οποία για το 2022 είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις, την K1600GT, την K1600GTL, την K1600B και την K1600 Grand America.

Στο χώρο της παρουσίασης υπήρχε η πιο «απλή» έκδοση K1600GT η οποία κάθε άλλο παρά απλή μπορείς να την χαρακτηρίσεις καθώς προσφέρεται με όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της BMW για δυναμική οδήγηση και έναν πάρα πολύ πλούσιο εξοπλισμό. Από την πρώτη στιγμή που βρεθείς μπροστά στη μοτοσικλέτα σε καταλαμβάνει ένα δέος τόσο με την ποιότητα κατασκευής όσο και με τις απίστευτες λεπτομέρειες που διαθέτει. Το βλέμμα μαγνητίζουν οι μοναδικές ζάντες από τη σειρά Option 719 που ήταν εξοπλισμένη η μοτοσικλέτα, όπως και η καφέ δερμάτινη σέλα επίσης της Option 719.

BMW

Ο κινητήρας της K1600GT είναι ο γνωστός εξακύλινδρος σε σειρά των 1.649 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 160 ίππους και 180Nm ροπής. Είναι εναρμονισμένος με τις Euro5 προδιαγραφές ρύπων, ενώ διαθέτει εξελιγμένη σουίτα ηλεκτρονικών όπως σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, επιλογές οδήγησης, σύστημα ραντάρ με αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας ταξιδιού και ABS με ευαισθησία κλίσης. Τα νούμερα μπορεί να είναι εντυπωσιακά, ωστόσο όταν οι άνθρωποι της BMW έθεσαν σε λειτουργία το μηχανικό σύνολο, εκεί είναι που μένεις άναυδος. Ο μελωδικός, βαθύς ήχος του εξακύλινδρου είναι απίθανος και είναι ένας σοβαρός λόγος να αποκτήσεις τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τη μοτοσικλέτα για να απολαύσουμε και τον τρόπο που αποδίδει στο δρόμο το μηχανικό σύνολο.

BMW

Οι αναρτήσεις του K1600GT είναι τεχνολογίας Duolever και Paralever της BMW και συνεργάζονται με ηλεκτρικό σύστημα ESA τελευταίας γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσικλέτα αναλαμβάνει σε πραγματικό χρόνο να προσαρμόσει τις αναρτήσεις ανάλογα τις συνθήκες οδήγησης και φορτίου. Στον εξοπλισμό ξεχωρίζουν τα φώτα στροφής, η τεράστια οθόνη TFT 10.25 ιντσών, το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, ο ειδικός χώρος φόρτισης του τηλεφώνου και το σύστημα ECALL για κλήση έκτακτης ανάγκης. Φυσικά, αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστήματα που διαθέτει η μοτοσικλέτα καθώς ο κατάλογος είναι τεράστιος φέρνοντας το K1600GT ανάμεσα στις πιο πλούσια εξοπλισμένες μοτοσικλέτες όχι μόνο της BMW, αλλά και συνολικά των μοτοσικλετών της κατηγορίας.

Η K1600GT ξεκινάει από τις 28.400 ευρώ και μπορείτε να τη βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της BMW Motorrad Hellas.

BMW

Βίντεο παρουσίασης του BMW K1600GT.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!