Θα γίνει πραγματικότητα το Honda Hornet; (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Honda έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό του νέου Hornet το οποία αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Έχουν περάσει περίπου 8 μήνες από την πρώτη φορά που η Honda μας αποκάλυψε ότι κάτι ετοιμάζει όσον αφορά το μοντέλο Hornet. Η γυμνή μοτοσικλέτα με το βαρύ όνομα, έχει μπει στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού της και η Honda Ισπανίας δημιούργησε ένα βίντεο στο οποίο μας δείχνει πως δούλεψαν οι σχεδιαστές για να φέρουν το νέο μοντέλο πιο κοντά στην «Σφήκα».

Στο βίντεο εμφανίζεται ο επικεφαλής σχεδιασμού Τζιοβάνι Ντόβις ο οποίος αναφέρει πως πρωταρχικός στόχος ήταν η μοτοσικλέτα να δανειστεί στοιχεία από το όνομά της - δηλαδή από το Hornet που σημαίνει σφήκα. Η μάσκα εμπρός είναι πολύ αιχμηρή και θυμίζει μεγάλα μάτια εντόμου, ενώ το ρεζερβουάρ έχει το σχήμα των φτερών της σφήκας.

Επίσημα ακόμα δεν έχουμε κάποιο τελικό σχέδιο της μοτοσικλέτας, ενώ η Honda αναφέρεται στο μοντέλο ως concept. Οι πιθανότητες παρόλα αυτά είναι πολύ μεγάλες να έχουμε το συγκεκριμένο μοντέλο στην παραγωγή και μάλιστα να παρουσιαστεί πριν το τέλος του 2022. Στο τεχνικό κομμάτι, το Hornet είναι πολύ πιθανό να εξοπλιστεί με τον δικύλινδρο κινητήρα των 1.084 κ.εκ. του NT1100 και του Africa Twin ο οποίος αποδίδει 102 ίππους. Άλλωστε στο βίντεο ακούγεται και ένας ήχος κινητήρα ο οποίος είναι δικύλινδρος και όχι τετρακύλινδρος όπως ήταν τα προηγούμενα μοντέλα.

Οι αναρτήσεις αναμένεται να είναι της Showa και τα φρένα της Nissin, ωστόσο το πλαίσιο σύμφωνα με τα σχέδια, είναι καινούριο σωληνωτό με αρκετές ενισχύσεις για καλύτερη σπορ συμπεριφορά. Το νέο Hornet είναι πιθανό να έχει διαθέσιμη έκδοση με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DCT, ενώ θα διαθέτει και όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης της Honda. Μετά το καλοκαίρι ίσως έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το Hornet και στην EICMA να δούμε το τελικό σχέδιο του μοντέλου.

Το βίντεο με τον σχεδιασμό του Honda Hornet.