Formula 1: Ανησυχούν για την αξιοπιστία στη Ferrari

Formula 1: Ανησυχούν για την αξιοπιστία στη Ferrari
Στο ιταλικό στρατόπεδο ανησυχούν πως ο παράγοντας αξιοπιστία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την προσπάθειά τους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Στους επτά πρώτους αγώνες της σεζόν της Formula 1 στο 2022, έχουμε δει αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας να «χτυπούν» τις ομάδες. Από τη φετινή χρονιά η εξέλιξη των υβριδικών μονάδων ισχύος έχει παγώσει, ώστε οι κατασκευαστές να ξεκινήσουν να προετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη γενιά που θα υιοθετηθεί το 2026.

Μέχρι τώρα έχουμε δει όλους τους κατασκευαστές να αντιμετωπίζουν προβλήματα και αστοχίες σε μέρη των υβριδικών κινητήρων τους. Ένας εξ’ αυτών που αντιμετωπίζει συνεχόμενες αστοχίες είναι η Ferrari. Ο Σαρλ Λεκλέρ είδε μία σίγουρη νίκη να χάνεται από τα χέρια του στην Ισπανία, ενώ αρκετές φορές, τόσο η Alfa Romeo όσο και η Haas, έχουν χάσει πολύτιμο χρόνο στο γκαράζ με προβλήματα αξιοπιστίας.

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, αναγνωρίζει το πρόβλημα αυτό: «Πάντα είναι μία ανησυχία η αξιοπιστία. Όταν κάτι συμβαίνει σε αυτόν τον τομέα δεν είναι καθόλου ωραίο. Δείτε τι έγινε σε εμάς στην Ισπανία. Μερικές φορές έχεις άμεσες εξηγήσεις για το τι συνέβη. Άλλες φορές η αστοχία οφείλεται σε εξωτερικές συγκυρίες και άλλες είναι πραγματικά προβλήματα και λόγοι να ανησυχούμε. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα ο παράγοντας της αξιοπιστίας».

Ferrari F1-75

Ερωτούμενος αναφορικά με το λόγο της εγκατάλειψης του Λεκλέρ στην Ισπανία, ο Ιταλός θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του: «Τι θέλετε να σας πω; Δεν μπορώ να πω πολλά. Κάναμε την ανάλυσή μας για τους λόγους της αστοχίας. Αποτύχαμε και καταστρέψαμε το τούρμπο και την MGU-H και δεν μπορούν να επισκευαστούν. Φυσικά, βρήκαμε το λόγο που προήλθε η εγκατάλειψη και κάναμε τις απαραίτητες επιδιορθώσεις. Αυτά μπορώ να σας πω».

Οι έρευνες της Ferrari δεν τη βοήθησαν αγωνιστικά στο Μονακό, καθώς η κακή της στρατηγική είχε ως αποτέλεσμα το 1-2 των κατατακτηρίων, να μετατραπεί σε 2-4 στα τελικά αποτελέσματα. Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν στις 10-12 Ιουνίου.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!