MotoGP: Ο Κουαρταραρό μένει στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια

MotoGP: Ο Κουαρταραρό μένει στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό θα είναι εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha μέχρι τουλάχιστον το 2024.

Το μεγαλύτερο ερώτημα όσον αφορά το φετινό μεταγραφικό «παζάρι» του MotoGP απαντήθηκε, με τη Yamaha να ανακοινώνει ότι ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Φάμπιο Κουαρταραρό για άλλα δύο χρόνια. Το προηγούμενο συμβόλαιο του Γάλλου έληγε στο τέλος του 2022 και υπήρχαν πολλά ερωτηματικά για την ανανέωσή του, καθώς ο Κουαρταραρό δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη της μοτοσικλέτας, που μένει πίσω από τους ανταγωνιστές της στις ευθείες.

Οι άνθρωποι της Yamaha όμως κατάφεραν να πείσουν τον Κουαρταραρό ότι μπορεί να συνεχίσει να διεκδικεί πρωταθλήματα με τη μοτοσικλέτα τους και απέσπασαν την υπογραφή του. Σε αυτό πιθανώς συντέλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πολλές ελεύθερες θέσεις σε κορυφαίες ομάδες ενώ και η αποχώρηση της Suzuki από το MotoGP έριξε στην αγορά δύο δυνατά ονόματα, τους Μιρ και Ρινς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Yamaha

«Mε μεγάλη χαρά που η Yamaha Motor Co., Ltd. επιβεβαιώνει τον Φάμπιο Κουαρταραρό ως εργοστασιακό αναβάτη της Yamaha για τις σεζόν 2023 και 2024 του MotoGP.

Ο Quartararo έχει δείξει μεγάλη ικανότητα, συντροφικότητα και συνέπεια μέχρι στιγμής στα δύο χρόνια του με την Yamaha Factory Racing Team στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Η επιτυχημένη συνεργασία οδήγησε στον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP πέρυσι, στην πρώτη του σεζόν με την εργοστασιακή ομάδα. Προηγείται επίσης στη βαθμολογία του 2022 με 8 βαθμούς.

Περαιτέρω κορυφαία σημεία στο βιογραφικό του Γάλλου με τη Yamaha είναι οι 6 νίκες και τα 14 βάθρα με την ομάδα στις σεζόν 2021 και 2022 μέχρι στιγμής, καθώς και 3 οι νίκες και τα 10 βάθρα με τη δορυφορική ομάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ένας παράγοντας που συνέβαλε στην επιτυχία του ήταν οι 16 pole position και οι 38 εκκινήσεις στην πρώτη σειρά από ένα σύνολο 59 Grand Prix με τη YZR-M1.

Αυτά τα επιτεύγματα, πέρα ​​από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο, το απαράμιλλο κίνητρο και τη μεταδοτικά χαρούμενη προσωπικότητά του, κάνουν τη Yamaha απόλυτα σίγουρη για τη συνεργασία της με τον 23χρονο αναβάτη».

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τη Yamaha για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω σε όλους σας ότι θα μείνω στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια. Στο παρελθόν, η άνοδος στο MotoGP με τη Yamaha και αργότερα στην εργοστασιακή ομάδα δεν χρειαζόταν σκέψη. Η Yamaha πίστεψε σε μένα από την αρχή και αυτό είναι κάτι που δεν το παίρνω ελαφρά. Τούτου λεχθέντος, όμως, αυτή η νέα συμφωνία ήταν μια μεγάλη απόφαση. Είμαι σε ένα σπουδαίο σημείο της καριέρας μου, οπότε πήρα λίγο περισσότερο χρόνο για να πάρω αυτή την απόφαση για να είμαι σίγουρος.

Πιστεύω στο έργο της Yamaha MotoGP και νιώθω ότι η Yamaha έχει πραγματικά κίνητρα. Και τώρα που επιβεβαιώσαμε επίσημα την απόφασή μας να συνεχίσουμε μαζί σε αυτόν τον δρόμο, μπορούμε να επικεντρωθούμε πλήρως στην τρέχουσα σεζόν. Θέλω να πω 'Ευχαριστώ!' στους ανθρώπους γύρω μου, που πάντα με βοηθούν και με υποστηρίζουν, καθώς και στους οπαδούς που με επευφημούν. Εκτιμώ πραγματικά όλη αυτήν την υποστήριξη
».

Ο Λιν Τζάρβις, Διευθυντής της Yamaha Motor Racing, ήταν φυσιολογικά πολύ ευχαριστημένος από αυτήν την εξέλιξη: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταλήξαμε σε συμφωνία με τον Φάμπιο για να συνεχίσουμε μαζί με την ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP για το 2023 και μετά. Φέραμε τον Φάμπιο στην εργοστασιακή ομάδα πέρυσι γνωρίζοντας ότι είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Δεν συναντά κανείς συχνά έναν αναβάτη του διαμετρήματος του. Έδειχνε ήδη το ταλέντο και την ταχύτητά του στα δύο χρόνια του με τη δορυφορική ομάδα SRT το 2019 και το 2020, αλλά όταν ανέβηκε στην εργοστασιακή ομάδα, μπορούσαμε πραγματικά να τον δούμε να δυναμώνει και να ωριμάζει ως αναβάτης.

Στην πρώτη μιάμιση σεζόν του Fabio έχουμε σημειώσει πολλές επιτυχίες: 6 νίκες, 14 βάθρα, 6 pole positions και τον Παγκόσμιο τίτλο του MotoGP το 2021. Αυτά τα αποτελέσματα προήλθαν από μια ισχυρή ομαδική προσπάθεια από τον αναβάτη, το πλήρωμά του, τους μηχανικούς μας και όλο το προσωπικό της ομάδας που εργάζονται μαζί με θετικό πνεύμα. Με τον Φάμπιο γνωρίζουμε ότι θα καταβάλλει πάντα το 100% της προσπάθειάς του και τον έχουμε διαβεβαιώσει ότι η Yamaha θα κάνει το ίδιο και θα επενδύσουμε σε μελλοντικές αναβαθμίσεις, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τους τίτλους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP για τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!