Η Ford συμμετέχει στο First Movers Coalition

Κώστας Παστρίμας
Η Ford ακολουθεί τη δέσμευσή της για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2050 συμμετέχοντας σε δράσεις όπως το First Movers Coalition.

Το First Movers Coalition είναι ένα παγκόσμιο κίνημα το οποίο έχει στόχο να αξιοποιήσει την αγοραστική δύναμη και τις αλυσίδες εφοδιασμού προκειμένου να δημιουργηθούν καινοτόμες τεχνολογίες καθαρής ενέργειας στις πρώιμες αγορές. Η Ford είναι μια από τις 50 εταιρείες που θα πάρουν μέρος σε αυτόν τον συνασπισμό με σκοπό να βοηθήσει στην εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών μηδενικού άνθρακα.

Ένα από τα βασικά στοιχεία της δράσης της Ford είναι η δέσμευσή της τουλάχιστον το 10% των αγορών της σε πρωτογενές αλουμίνιο και πράσινο χάλυβα θα έχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030. Η Ford εργάζεται προκειμένου να πετύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλο τον κόσμο σε επίπεδο οχημάτων, λειτουργιών καθώς και στην εφοδιαστική της αλυσίδα, το αργότερο μέχρι το 2050 και να πετύχει ενδιάμεσους στόχους βασισμένους σε επιστημονικά δεδομένα μέχρι το 2035.

Οι 50 εταιρείες που παίρνουν μέρος στον συνασπισμό έχουν συλλογική αξία αγοράς περίπου 8,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πέντε ηπείρους και έχουν στόχο να βοηθήσουν στην εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών μηδενικού άνθρακα. Για να είναι ανταγωνιστική και για να επιτύχει τους στόχους της στη νέα εποχή ηλεκτρικών και συνδεδεμένων οχημάτων, η Ford σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από το 2022 μέχρι το 2026 προκειμένου να αναπτύξει ηλεκτρικά οχήματα και τις μπαταρίες που τα τροφοδοτούν.

Ο Κρίς Σμίθ, Chief Government Affairs Officer της Ford, σχολίασε: «Η Ford έχει ισχυρή παράδοση σε πρωτιές στον τομέα της αυτοκινητιστικής βιωσιμότητας, καθώς είναι η μόνη Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με πλήρη γραμμή παραγωγής που υποστηρίζει αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών οχημάτων στην Καλιφόρνια και η πρώτη που συμμετέχει στο Better Climate Challenge του Υπουργείου Ενέργειας και δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές από τις διαδικασίες παραγωγής της νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Και τώρα, ως μέλος του First Movers Coalition, στοχεύουμε στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της εφοδιαστικής αλυσίδας μας, επενδύοντας σε πράσινο χάλυβα και αλουμίνιο. Αυτή η συμμαχία έχει τη δυνατότητα να οικοδομήσει το μέλλον των μεταφορών με μηδενικές εκπομπές που είναι καλό για τον άνθρωπο και τον πλανήτη αλλά και σε επιχειρηματικό επίπεδο».